«š!» 28. numura vāks — Samplerman

Šopavasar komiksu izdevniecība «kuš!» laidusi klajā virkni formāta un satura ziņā atšķirīgu izdevumu — jauni grafikas īsstāsti papildinājuši mini «kuš!» sēriju, izdots arī 10. jubilejas gada otrais «š!» numurs, mākslinieka Teo Elsvorta komiksu krājums un citi vizuālu stāstu cienītājiem saistoši jaunumi.

Ziņas Fold 15. jūnijs, 2017

Februāra beigās komiksu žurnāls «kuš!» sadarbībā ar Gētes institūtu rīkoja tukšām ēkām un pamestām vietām veltītu komiksu darbnīcu, kuru vadīja mākslinieks un ilustrators Pauls Pecels  (Paul Paetzel). Tajā piedalījās komiksu autori un ilustratori no Latvijas un ārzemēm, un viņu darbi apkopoti maija vidū izdotajā plakātu krājumā «New Perspectives».

Klajā nākuši arī 28 lappušu biezie 51.–54. mini «kuš!» numuri —

Jāko Pallasvū (Jaakko Pallasvuo) «Mirror Stage», Katijas Serrao (Cátia Serrão) «Acquisition», Līvas Kandevicas «Yellow» un «Bad Ball», kura autors ir mākslinieks ar pseidonīmu Samplerman.

Krietni apjomīgāks ir «š!» 28. numurs «Scandal!», kura 164 lappuses veltītas šokējošiem, briesmīgiem, atklātiem un neparastiem sižetiem, kurus veidojuši mākslinieki Ana Galvanja (Ana Galvañ, Spānija), Konksita Herrero

(Conxita Herrero, Spānija), Dace Sietiņa (Latvija), Emmi Valve (Emmi Valve , Somija), Ichasu (Japāna), Ingrīda Pičukāne (Latvija),

Janis Esselbrigs (Jannis Esselbrügge, Vācija), König Lü. Q. (Šveice), Līva Kandevica (Latvija), Līva Piterāne (Latvija), Lukass Veidingers

(Lukas Weidinger, Austrija), Mārtiņš Zutis (Latvija), Samplerman (Francija), Tara Būsa (Tara Booth, ASV), Tsukue Akimoto (Japāna), Ville Kallio (Somija), Vakana Jamazaki (Wakana Yamazaki, Japāna), Yoshie (Japāna), Zane Zlemeša (Latvija).

Jaunā krājuma mākslinieču Līvas Kandevicas un Zanes Zlemešas darbi bija iekļauti arī «kuš!» komiksu īso stāstu krājuma «š!» 26. numurā «dADa», kas šī gada maijā kā vienīgais ārpus ASV radītais izdevums tika tika nominēts prestižajai Vila Aiznera Komiksu balvai («The Will Eisner Comic Industry Awards») ASV kategorijā «Labākā antoloģija».

Savukārt trešais nesen klajā laistais «kuš!» mono izdevums «An Exorcism» ir amerikāņu komiksu mākslinieka Teo Elsvorta (Theo Ellsworth) komiksu krājums.

Komiksu izdevniecības «kuš!» grāmatas un žurnālus iespējams iegādāties internetā, kā arī galerijā «Istaba» un veikalā «NicePlace Mansards».