Ilustrācija — Heimišs Stīls

Žurnāls «kuš!» redakcija aicina komiksu un bērnu grāmatu ilustrācijas entuziastus pieteikties komiksu vasaras skolai, ko vadīs jauni, bet pieredzes bagāti ilustratori no Lielbritānijas. Vasaras skola norisināsies no 7. līdz 17. augustam Rīgā, bet pieteikšanas ir atvērta līdz 19. jūnijam.

Ziņas Fold 1. jūnijs, 2017

Komiksu vasaras skola ir daļa no starptautiska Baltijas valstu un Lielbritānijas ilustratoru apmaiņas projekta, kura ietvaros Baltijas valstu ilustratori vada rodošās darbnīcas Lielbritānijā, savukārt Lielbritānijas mākslinieki — Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. 10 dienu garumā vasaras skolas dalībnieki intensīvi strādās, lai katrs radītu savu komiksu grāmatu. Tās tiks izdotas un 2018. gadā iekļautas Starptautiskā Londonas grāmatu tirgus izstādē, kurā Baltijas valstis būs goda viesu statusā. Vasaras skolu vadīs divi ilustratori no Lielbritānijas — Aleksis Dīkons (Alexis Deacon) un Heimišs Stīls (Hamish Steele).

Aleksis Dīkons ir bērnu grāmatu autors un ilustrators. 2015. gadā žurnāls «Time» viņa pirmo grāmatu «Slow Loris» iekļāva 100 labāko bērnu grāmatu sarakstā. Aleksis ir divas reizes nominēts Keitas Grīnavejas Medaļai un divas reizes apbalvots ar «The New York Times» balvu par labāko ilustrēto grāmatu bērniem. 2014. gadā viņa komikss «The River» uzvarēja «Observer/Jonathan Cape/Comica» īso stāstu konkursā.

Savukārt Heimišs Stīls ir animators un ilustrators no Londonas, kurš 2013. gadā ar izcilību absolvējis Kingstonas Universitātes ilustrācijas nodaļu. Heimišs ir sadarbojies ar tādiem klientiem kā «BBC», «Frederator Studios», «Blink!Ink», «BOOM! Studios», «Random House Publishers», «Nickelodeon» un «Big Finish». Viņš regulāri piedalās komiksu un zīnu festivālos un vada komiksu mākslinieku apvienību «Lead Ache».  2014. gadā tika izdots Heimiša pirmais grafiskais romāns «Pantheon».

Interesenti vecumā no 16 līdz 30 gadiem ir aicināti pieteikties komiksu vasaras skolai līdz 19. jūnijam, sūtot e–pastu komiksu žurnāla «kuš!» redakcijai. Tajā ir jānorāda: vārds, uzvārds, vecums, dzīvesvieta, saite uz savu portfolio vai ilustrācijas un komiksu fragmenti (ne vairāk kā 3 lpp.), kā arī īsa motivācijas vēstule. Vasaras skolas dalībnieki tiks izvēlēti konkursa kārtībā, izvērtējot iesniegto portfolio darbu kvalitāti un dalībnieka motivāciju.

Komiksu vasaras skola norisināsies no 7. līdz 17. augustam, katru darbu dienu no plkst. 10.00 līdz 18.00. Norises vieta — K.K. fon Stricka villa, Aristīda Briāna iela 9, Rīga (nakšņošanu rīkotāji nenodrošina). Dalība vasaras skolā ir bez maksas, darba valoda — angļu.

Vasaras skolu organizē žurnāls «kuš!» un organizācija «Pop–Up» sadarbībā ar K.K. fon Stricka villu, «Arctic Paper», Starptautisko Rakstnieku un tulkotāju māju un Anglijas Mākslas padomi.