Ilustrācija — Heimišs Stīls

Trešdien, 9. augustā, notiks Komiksu vasaras skolas publiskās lekcijas, kurās savus darbus prezentēs jauni, bet pieredzes bagāti bērnu grāmatu un komiksu autori no Lielbritānijas — Aleksis Dīkons un Heimišs Stīls.

Ziņas Fold 7. augusts, 2017

Aleksis Dīkons (Alexis Deacon) ir vairāku bērnu grāmatu autors un ilustrators. 2015. gadā žurnāls «Time» viņa pirmo grāmatu «Slow Loris» iekļāva 100 labāko bērnu grāmatu sarakstā. Aleksis ir divas reizes nominēts Keitas Grīnavejas balvai un divas reizes apbalvots ar «The New York Times» balvu par labāko ilustrēto grāmatu bērniem. 2014. gadā viņa komikss «The River» uzvarēja «Observer/Jonathan Cape/Comica» grafisko īso stāstu konkursā.

Savukārt Heimišs Stīls (Hamish Steele), animators un ilustrators no Londonas, 2013. gadā ar izcilību absolvējis Kingstonas Universitātes ilustrācijas nodaļu. Heimišs ir sadarbojies ar tādiem klientiem kā «BBC», «Frederator Studios», «Blink!Ink», «BOOM! Studios», «Random House Publishers», «Nickelodeon» un «Big Finish». Autors regulāri piedalās komiksu un zīnu festivālos un vada komiksu mākslinieku apvienību «Lead Ache».  2014. gadā tika izdots Heimiša pirmais grafiskais romāns «Pantheon», kas stāsta par senās Ēģiptes dieviem.

Rīgā abi ilustratori viesojas, lai vadītu Komiksu vasaras skolu, kas notiek no 7. līdz 17. augustam K.K. fon Stricka villā. Komiksu vasaras skola ir daļa no starptautiska Baltijas valstu un Lielbritānijas ilustratoru apmaiņas projekta, kura laikā Baltijas valstu ilustratori vada rodošās darbnīcas Lielbritānijā, savukārt Lielbritānijas mākslinieki — Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Rīgā 20 dalībnieki 10 dienas strādās, lai katrs radītu savu komiksu grāmatu. Tās tiks izdotas un iekļautas izstādē 2018. gada Londonas Grāmatu tirgū, kurā Baltijas valstis būs goda viesu statusā.

 

Vasaras skolu organizē komiksu izdevniecība «kuš!» un organizācija «Pop–Up». Atvērtā lekcija un mākslinieku darbu prezentācijas notiks 9. augustā plkst. 18.00 K.K. fon Stricka villā, Aristida Briāna ielā 9, Rīgā. Prezentācijas notiks angļu valodā. Ieeja bez maksas.