Publicitātes attēls

Tehnoloģiju, jaunuzņēmumu, politikas un dzīvesstila festivāls «Digital Freedom Festival», kas no 27. līdz 28. novembrim notiks Rīgā, izsludina oficiālo programmu. Paplašinot festivāla vērienu, tas šogad norisināsies uz 6 skatuvēm, pulcēs vairāk nekā 100 konferences runātāju no visas pasaules, lai diskutētu par jaunākajiem atklājumiem tehnoloģiju jomā un to ietekmi uz start–up, korporācijām, politiku un dzīvesstilu.

Ziņas Fold 15. novembris, 2017

Kā norāda festivāla organizatori, «Digital Freedom Festival» (DFF) fokusā šogad ir mākslīgais intelekts, viedās pilsētas, kiberdrošība, zaļās tehnoloģijas, finanšu tehnoloģijas un digitālā detoksikācija jeb «digital detox». Uz festivāla galvenās skatuves šogad uzstāsies pasaulē vadošās domnīcas Singularity University NASA izpētes centra Silīcija ielejā (ASV) dibinātāja Katrīna Mironuka (Kathryn Myronuk), NATO Kiberdrošības centra vadītāja Merle Maigre un inovāciju vadītājs uzņēmumā «Brandwidth» Dīns Džonsons (Dean Johnson) no Lielbritānijas, kurš demonstrēs trauslo robežu starp cilvēku un mašīnu.

Paralēli priekšlasījumiem uz galvenās skatuves lekcijas un diskusijas norisināsies uz vēl piecām tematiskajām festivāla skatuvēm. «Lattelecom Open Stage» runātāji meklēs sadarbības iespējas starp start–up uzņēmumiem un korporācijām, kā arī uz šīs skatuves notiks diskusijas par mākslīgā intelekta nākotni, kurā uzstāsies «Rockstart» akseleratora programmu direktors Marjels Kvekels (Marjel Quekel) no Nīderlandes un «SIFR AB» līdzdibinātājs un vadītājs Tāvs Tammiste (Taavi Tammiste) no Igaunijas. «Norvic Investors Lounge» galvenā tēma būs finanšu tehnoloģijas, un tajā uzstāsies Eiropas Komisijas start–up un inovāciju daļas vadītājs Pēteris Zilgalvis un «Transferwise» attiecību vadītāja ar valsts institūcijām Flora Kolemana (Flora Coleman) no Lielbritānijas un citi. «Green Innovation Lounge» notiks diskusijas par zaļajām tehnoloģijām, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras «Magnetic Latvia Business Center» iepazīstinās ar Latvijas veiksmīgajiem start–up uzņēmējiem, savukārt festivāla «Lifestyle Lounge» pievērsīsies dzīvesstila izmaiņām tehnoloģiju laikmetā, mākslas un tehnoloģiju mijiedarbībai, kā arī modes un pārtikas nākotnei.

Festivāla ietvaros notiks arī 5 konkursi jaunuzņēmējiem, kurus rīkos pasaulē vadošais akselerators «500 Startups» (ASV), mākslīgā intelekta akselerators «Rockstart» (Nīderlande), Latvijas Biznesa eņģeļu asociācija «LatBAN», Eiropas inovāciju iniciatīva «Climate–Kic» un projekts «EstLat Accelerate».

 

«Digital Freedom Festival» norisināsies Rīgā no 27. līdz 28. novembrim. Sīkāka informācija par festivāla programmu, viesiem un reģistrāciju atrodama festivāla mājaslapā. Darba valoda — angļu.