Attēls — «500 Startups»

Sadarbībā ar «Digital Freedom Festival» pasaulē vadošais jaunuzņēmumu akselerators «500 Startups» (ASV) jau trešo gadu atgriežas Rīgā un aicina sēklas (seed) stadijas start–up uzņēmumus pieteikties konkursam (start–up pitch). Uzvarētājs saņems iespēju kvalificēties četru mēnešu intensīvam sēklas stadijas uzņēmumu apmācību kursam un iegūs 150 000 ASV dolāru investīciju. Pieteikšanās termiņš — 19. oktobris.

Ziņas Fold 3. oktobris, 2018

«500 Startups» ir riska kapitāla fonds un start–up akselerators Silīcija ielejā, kas īsteno dažādas start–up programmas un pārvalda 350 miljonu ASV dolāru investīciju portfeli. Uzņēmums kopš tā dibināšanas 2010. gadā ir investējis vairāk nekā 1800 tehnoloģiju start–up uzņēmumos no visas pasaules. «500 Startups» portfelī ietilpst uzņēmumi, kuru vērtība pārsniedz 100 miljonu un 1 miljardu dolāru, piemēram, «Twilio», «Behance», «MakerBot» un daudzi citi.

«500 Startups» aicina sēklas stadijas start–up uzņēmumus pieteikties konkursam. Labākie 3–5 uzņēmumi, kuri izturēs pirmo atlases kārtu Investoru dienā 29. novembrī, iegūs iespēju prezentēt savu ideju 30. novembrī uz tehnoloģiju, start–up, politikas un dzīvesstila festivāla «Digital Freedom Festival» lielās skatuves vietējiem un starptautiskiem investoriem, medijiem un citiem festivāla apmeklētājiem. Dalība konkursā dos iespēju pilnveidot savu ideju un prezentēšanas spējas, iegūt produkta novērtējumu no industrijas pārstāvjiem un ekspertiem, piekļūt pasaules mēroga kontaktiem un investoriem. Savukārt uzvarētājs saņems ceļazīmi uz fināla atlases kārtu Silīcija ielejā iekļūšanai nākamajā akseleratora iesaukumā.

«Esmu liels «Digital Freedom Festival» atbalstītājs, jo, apmeklējot festivālu iepriekšējos divos gados, esam atraduši vairākas daudzsološas kompānijas,» izteicies «500 Startups» partneris Marvins Liao (Marvin Liao).

Pērn «500 Startups» konkursā uzvarēja B2B jaunuzņēmums «Cenos» un kriptovalūtu pakalpojumu uzņēmums «Digipulse» no Latvijas. Savukārt 2016. gadā uzvaras laurus plūca programmatūras kā pakalpojuma (SaaS) izstrādātājs izglītības iestādēm «Funderful» no Latvijas un jaunuzņēmums «SkenarioLabs» no Somijas.

 

Plašāka informācija par konkursu un pieteikuma anketa — «Digital Freedom Festival» mājaslapā. Festivāls norisināsies no šī gada 30. novembrim līdz 1. decembrim Rīgas Latviešu biedrības namā.