Publicitātes foto

Jau otro gadu 12. septembrī ar plašu pasākumu programmu Rīgā atzīmēs Startup dienu, lai akcentētu startup jeb jaunuzņēmumu pienesumu Latvijas inovāciju attīstībai un ekonomikai. Dienas ietvaros notiks meistarklases, Jaunuzņēmumu kopienas forums, startup zīmolu TOP10 prezentācijas un citas aktivitātes.

Ziņas Fold 11. septembris, 2018

«Latvija ir pirmā valsts pasaulē, kurā vēlamies 12. septembri oficiāli atzīt par Startup dienu. Rosinām Latviju parādīt kā startup uzņēmumiem draudzīgu, tehnoloģiski attīstītu, digitāli gudru un atvērtu valsti, tāpēc aicinām visus tehnoloģiju inovāciju entuziastus aktīvi iesaistīties,» rosina «Digital Freedom Festival» līdzdibinātāja Dagnija Lejiņa. Viņa norāda, ka šobrīd Latvijā reģistrēti vairāk nekā 300 jaunuzņēmumi, kas pērn piesaistīja 62 miljonus eiro investīciju.

Startup dienas rītā plkst. 9.00 LU Biznesa inkubatorā notiks «Biznesa brokastis», kurās būs iespējams uzklausīt startup pieredzes un iedvesmas stāstus.

Savukārt plkst. 10.00 sāksies Startup zīmolu TOP10 prezentācijas, kuras būs iespējams vērot tiešraidē LMT Straume.

Sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Latvijas Startup uzņēmumu asociāciju Startin.lv plkst. 13.00 VEF kvartālā notiks otrais Jaunuzņēmumu kopienas forums. Tā galvenā tēma — jaunuzņēmumu sadarbība ar lielajiem uzņēmumiem un valsti. Forumā būs iespējā uzklausīt veiksmes stāstus, diskutēt ar dažādu nozaru pārstāvjiem un uzzināt par potenciālu, kas slēpjas sadarbībā ar jaunuzņēmumiem.

Sadarbībā ar «Digital Freedom Festival» partneriem Startup dienas ietvaros kultūras telpā «Autentika» (Bruņinieku ielā 2, Rīgā) no plkst. 14.00 notiks atvērtās meistarklases, kurās ikviens interesents varēs uzzināt, kā ideju pasniegt plašākai auditorijai un to īstenot veiksmīgā biznesā, kā palielināt savu spēju robežas. Turpat notiks arī diskusija par to, kā vadīt globālu startup uzņēmumu.

Dienas noslēgumā no plkst. 18.00 līdz pusnaktij «Autentikā» norisināsies Startup dienas ballīte, kuras ietvaros notiks «FuckUp Nights Riga Startup edition», lai brīvā atmosfērā uzklausītu stāstus par startup uzņēmēju biznesa neveiksmēm un kopā mācītos no pieļautajām kļūdām. Savukārt «Open Mic Pitches» ietvaros uz skatuves savu biznesa ideju varēs prezentēt ikviens interesents.

«Šis ir ļoti labs laiks startup uzņēmumiem, jo tiem pieejams vēl nebijis valsts atbalsts. Ir iespēja doties uz Silīcija ieleju un izmantot LIAA kopstrādes darbavietu, veidot kontaktus un sadarbības. Tepat Latvijā 100 startup uzņēmumi valsts simtgadei par godu saņems finansējumu līdz  3800 eiro ārvalstu konferenču un izstāžu apmeklēšanai. Reģionu inkubatori, mentori un LIAA 25 gadu pieredze ir ikviena startup rīcībā!» Startup dienas gaidās situāciju Latvijā komentē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols.

Startup dienas idejas autori ir tehnoloģiju, startup, politikas un dzīvesstila festivāla «Digital Freedom Festival» rīkotāju komanda. Festivāls Rīgā norisināsies no 30. novembra līdz 1. decembrim. Startup dienas pasākumi notiks 12. septembrī, un pilna dienas programma skatāma šeit.