Foto — Oļegs Zernovs

No 19. līdz 23. martam Rīgā norisināsies 28. Rīgas modes nedēļa, kuras ietvaros tiks prezentēti vietējo un ārvalstu modes dizaineru jaunākie sniegumi — 2018./2019. gada rudens–ziemas pret–a–porter apģērbu kolekcijas.

Ziņas Fold 13. marts, 2018

Rīgas modes nedēļu jeb «Riga Fashion Week» (RWF) organizē Baltijas modes federācija. Tās pārstāvji norāda, ka projekta mērķis ir popularizēt Latvijas un citu valstu dizaineru modes zīmolus, kā arī pozicionēt Rīgu kā modes galvaspilsētu Baltijas reģionā. RFW modes skatēs būs aplūkojami tādi latviešu dizaineru zīmoli kā «Narciss», «Nóló»«Katya Katya», «Natalija Jansone», «One Wolf», «Cinnamon Concept» un «Talented». Starp Latvijā pazīstamiem zīmoliem būs vērojami arī šīs sezonas jaunpienācēji — zīmols «Bergs Privé», ko radījušas trīs latviešu dizaineres Agita Lesniece, Jūlija Vasiļjeva un Ilze Priede–Kļaviņa, kā arī jauns projekts «Public Makes Image», kas piedāvā gan pašu modelētu apģērbu, gan Eiropas zīmolu urbānā stila drēbes un apavus. RFW atklās «QooQoo» zīmola prezentācija, savukārt bērnu modi pārstāvēs «Aristocrat Kids», «Paade Mode» un «Leny Tomy Factory». Zīmola «Amoralle» pārstāvji organizēs pasākumu medijiem un iepircējiem.

Līdzās dizaineriem no Latvijas RFW būs skatāmi arī pieci ārvalstu modes zīmoli: «Diana Arno» un «Rebellionaires» no Igaunijas, «LILY by Lilija Larionova» no Lietuvas, «Morfosis» no Itālijas, kā arī «Anna K» no Ukrainas.

Rīgas modes nedēļas ietvaros 19. martā viesnīcā «Grand Poet Hotel» notiks ikgadējā Latvijas Modes un stila gada balvas pasniegšanas ceremonija. Jau tradicionāli tās laikā tiks apbalvoti iepriekšējā gada veiksmīgākie modes industrijas profesionāļi un notikumi 13. kategorijās.

20. martā plkst. 15.00 Latvijas Mākslas akadēmijas 2. korpusā notiks bezmaksas seminārs «Fashion Coin un Blockchain kā jauna modes sistēma», kuru apmeklēt aicināts ikviens interesents.

 

Modes skates norisināsies dažādās vietās Rīgā, galvenā RWF zāle — viesnīcā «Radisson Blu Hotel Latvija», Elizabetes ielā 55. Plašāka informācija un pilna pasākumu programma pieejama Rīgas modes nedēļas mājaslapā.