Ilustrācija — Roberts Rūrāns

Maija beigās norisināsies otrais Rīgas Zīnu festivāls, kura mērķis ir pasaulē populāro pašizdoto neliela formāta žurnālu kultūru turpināt iedzīvināt arī Latvijā. Izdevniecības, galerijas, izdevumu autori un autoru kolektīvi aicināti reģistrēties dalībai festivālā, savukārt gan profesionāļiem, gan amatieriem ir iespēja piedalīties konkursā.

Ziņas Fold 20. marts, 2018

Rīgas Zīnu festivāls, kuru organizē izdevniecības–radošās apvienības «Popper Publishing» un «kuš!», šogad norisināsies jau otro reizi. Tā ietvaros tiks organizēta starptautiska zīnu (saīsinājums no angļu «magazine» — žurnāls) izstāde, kurā aicināti piedalīties autori, autoru kolektīvi un organizācijas, kas nodarbojas ar pašu izdotu mazas tirāžas žurnālu veidošanu, publicēšanu vai izstādīšanu. Zīnus izstādē būs iespējams arī iegādāties. Potenciālie festivāla dalībnieki aicināti pieteikties līdz 1. aprīlim, aizpildot dalībnieka anketu Rīgas Zīnu festivāla mājaslapā.

Festivāla centrālais notikums, zīnu izstāde Ģertrūdes ielas teātrī, notiks no 25. līdz 27. maijam, bet citi pasākumi sāksies jau 23. maijā un turpināsies līdz 6. jūnijam. Rīgas Zīnu festivāla laikā taps jauni latviešu mākslinieku autorizdevumi, norisināsies diskusija par pašizdošanas pieredzi Eiropā, kā arī būs iespējams skatīt mākslinieku Annas Haifišas (Anna Haifisch, Vācija), Palefroi (Francija), Rasas Pavilonas (Latvija) un Semija Smita (Sammy Smith, Francija) darbus.

Festivāla organizatori aicina autorus pieteikties arī otrajam zīnu konkursam. Tajā var piedalīties gan profesionāli un pieredzes bagāti mākslinieki un ilustratori, gan zīmēšanas amatieri un studenti. Konkursā ļauts iesniegt dažādu tēmu, formāta un tehnikas darbus. Zīni var būt gan drukāti, gan zīmēti ar roku. Visi konkursa darbi būs apskatāmi festivālā, savukārt trīs labāko darbu autori saņems balvas.

Zīnu konkursā iespējams iesniegt līdz 30. aprīlim, aiznesot to uz grāmatnīcu «Bolderāja» Avotu ielā 29, Rīgā vai sūtot pa pastu uz adresi: Biedrība «Popper», Lāčplēša iela 26–21, Rīga, LV–1011. Pieteikumā jānorāda vārds, uzvārds un e–pasta adrese, uz kuru tiks nosūtīti konkursa rezultāti.

 

Aktuālajai informācijai iespējams sekot līdzi Rīgas Zīnu festivāla mājaslapā un Facebook lapā.