Foto — Liene Pētersone

2018. gada pavasara–vasaras kolekcijā bērnu apģērbu zīmols «Hebe» turpina iepriekšējās sezonās aizsākto tematiku, aktualizējot dabas aizsardzību un apdraudētās dzīvnieku sugas.

Ziņas Fold 15. marts, 2018

Izvēloties tematiskas audumu apdrukas, bērnu apģērbu zīmols «Hebe» iestājas par apdraudēto dzīvnieku sugu aizsardzību. «Daba nav jāpieradina, bet jāļauj to piedzīvot zinātkārajiem un drosmīgajiem. Pasaulē līdzās mums mīt eikaliptu mīlošie koalas, hiperaktīvie lemuri, elegantās zebras un apdraudētie lielie kaķi — tīģeri, un mums tie ir jāsargā,» jaunās 2018. gada pavasara–vasaras kolekcijas aprakstā pauž zīmola pārstāvji. Līdzīgi kā 2017.–2018. gada rudens–ziemas kolekcija «Footprint», arī jaunākais «Hebe» veikums veltīts dabas aizsardzības problemātikai — mežu izciršanai, klimata pārmaiņām un ļaunprātīgai cilvēku rīcībai. Kolekcijas tērpus rotā apdraudēto dzīvnieku ilustrācijas un uzmanību saistošu saukļu apdrukas. Šoreiz kolekcija ieturēta maigās pasteļkrāsās — vecrozā, gaiši bēšā, pelēcīgā un debeszilā. Apģērbu dizaina autore ir «Hebe» vadītāja Inga Blumberga.

«Hebe» uzsver, ka apģērbu tapšanā netiek nodarīts pāri dabai un cilvēkiem. Visi tērpi tiek ražoti Latvijā, izmantojot organisku, pēc GOTS standartiem sertificētu, kokvilnu, un ir paredzēti bērniem vecumā no dzimšanas līdz 14 gadiem.

Zīmols savu produkciju pārdod Baltijas un Skandināvijas valstīs, Nīderlandē, Lielbritānijā, Francijā, Šveicē, Vācijā, Krievijā, Kanādā, kā arī Austrālijā, Apvienotajos Arābu Emirātos un Japānā, kā arī regulāri piedalās starptautiskās izstādēs. «Hebe» ieguvis Amerikas Savienotajās Valstīs nepieciešamo CPSC sertifikātu, kas apliecina, ka produkts ir drošs, tā detaļas un apdruku krāsa nesatur svinu un citus kaitīgus metālus un ķīmiskus savienojumus.