Publicitātes foto

17. jūlijā jaunatklātajā interjera dizaina priekšmetu un mākslas galerijā «Experimental» notika skulpturālu stikla trauku, mini spoguļu un interjera priekšmetu prezentācija — stikla mākslinieces Baibas Dzenītes un mēbeļu dizaineres Sabīnes Mežkazes sadarbības rezultāts.

Ziņas Fold 25. jūlijs, 2018

Sadarbojoties mākslinieces Baibas Dzenītes zīmolam «Baiba Glass» un galerijai «Experimental», tapusi spoguļgaldiņa aksesuāru kolekcija. Tā ir turpinājums mēbeļu dizaineres Sabīnes Mežkazes radītajam «Small Moon Mirror» galda kosmētikas spogulītim. Apvienojot praktisko un estētisko, lakoniskie, taču greznie spoguļi pūstā stikla tehnikā gatavotos ietvaros uz marmora pamatnēm un šķautņu slīpējumiem atklāj itāļu arhitekta, Venēcijas stikla mākslinieka un dizainera Karlo Skarpas (Carlo Scarpa) un rotaļīgā dizaina metra Etore Sotsas (Ettore Sottsass) ietekmes, atklāj autores.

Jaunā stikla objektu kolekcija «Glass Art Objects», kā arī Baibas Dzenītes trauki no iepriekšējām kolekcijām «Calm» un «Celestial» apskatāmi un iegādājami galerijā «Experimental», Stabu ielā 49, Rīgā, par vizīti vienojoties iepriekš (+371 29354142, Sabīne).

Prezentācijas ietvaros bija skatāms arī «Baiba Glass» Latvijā un ārzemēs jau atzītās pūstā stikla trauku kolekcijas «Calm» video, kas parāda stikla radīšanas procesa aizkulises no idejas pirmsākuma līdz gatavam traukam.

Lai turpinātu eksperimentus ar stiklu, Baiba uzaicināta piedalīties «Starptautiskajā keramikas un stikla mākslas centra» mākslinieku rezidences programmā Japānas pilsētā Seto, kuras mērķis, vairāk nekā mēnesi strādājot pūstā stikla darbnīcā, ir izkopt stikla mākslas tehniku, dalīties pieredzē un tradīcijās, tā stiprinot sadarbību stikla nozarē starp Latviju un Japānu. Rezidences noslēgumā septembra vidū Baiba Dzenīte pārstāvēs Latviju konferencē «Glass Education Network».