«Treasures of Latvia». Publicitātes foto

Valsts svētkiem tuvojoties, eksporta atbalsta kustība «The Red Jackets» nākusi klajā ar grāmatu «Treasures of Latvia — Outstanding Export Brands and Inspiring Places», kurā apkopoti stāsti par 30 daudzsološākajiem pašmāju uzņēmējiem — titulu «The Red Jackets» un «Rising Stars» ieguvējiem. Jaunā grāmata ir trešais un noslēdzošais grāmatu sērijas izdevums, kura uzmanības centrā ir dažādas skaistas un ievērojamas Latvijas vietas.

Ziņas Fold 16. novembris, 2018

Kopš kustības «The Red Jackets» dibināšanas ir izdotas trīs «Treasures of Latvia» grāmatas, kuru mērķis ir radīt iedvesmojošu stāstu par Latviju un tās eksporta izcilniekiem. Arī jaunākajā grāmatā lasāmi stāsti par dažādu nozaru uzņēmumiem — no pārtikas rūpniecības un būvniecības kompānijām līdz veiksmīgiem tehnoloģiju jaunuzņēmumiem, kā arī modes un mēbeļu dizaina pārstāvjiem.

No janvāra līdz septembrim grāmatas tekstu autors, britu žurnālists Maiks Koljērs (Mike Collier) devās apciemot visus 30 eksporta izcilniekus, radot stāstus dokumentālā dienasgrāmatas stilā, ietverot konkrētās sarunas dienas datumu, laika apstākļus, koordinātes un savus iespaidus. Tādējādi grāmatā apskatīti teju visi Latvijas reģioni un iemūžinātas kolorītas vietas, no kurām katra ieņem nozīmīgu lomu Latvijas izcilāko uzņēmumu veiksmes stāstu tapšanā.

«Kopumā man nepatīk biznesa grāmatas. Tāpēc es centos rakstīt vienu, ko būtu vērts lasīt. Neatkarīgi no tā, vai man tas izdevās vai nē, es satiku daudz interesantu cilvēku un iepazinos ar vietām Latvijā, ko nekad nebūtu citādi apciemojis,» saka grāmatas tekstu autors Maiks Koljērs.

Kustības «The Red Jackets» pastāvēšanas laikā Latvijas labāko eksporta zīmolu titulu «The Red Jackets» saņēmuši 70 Latvijas uzņēmumi, bet «The Rising Stars» jeb uzlecošo eksporta zvaigžņu titulu — 30 uzņēmumi. Kustības dibinātāji un partneri ir «Gateway&Partners» un «DDB Latvia», bet tās kodolu veido Inese Andersone, Andris Rubīns un Līva Stūrmane. Iepriekšējās divas «Treasures of Latvia» sērijas grāmatas tika izdotas 2014. un 2016. gadā.

Jaunā grāmata «Treasures of Latvia — Outstanding Export Brands and Inspiring Places» izdota angļu valodā, un tās dizaina autori ir Jānis Birznieks un Karīna Papanova. Izdevumu iespējams iegādāties grāmatnīcās «Jānis Roze» visā Latvijā. Ar 100 Latvijas eksporta veiksmes stāstiem var iepazīties arī «Treasures of Latvia» digitālajā platformā.