Publicitātes attēls

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) 23. novembrī izsludinājusi iepirkumu par metu konkursu Latvijas dalībai «Expo 2020» Dubaijā. Kopš augusta interesenti varēja pieteikties informācijas saņemšanai, lai konkursam sagatavotos. Šo iespēju izmantojuši vairāk nekā 100 profesionāļi. Sākotnējo piedāvājumu iesniegšana turpināsies līdz šī gada 10. decembrim.

Ziņas Fold 23. novembris, 2018

23. novembra pēcpusdienā LTRK notiks tikšanās ar tiem, kuri jau izrādījuši interesi par dalību «Expo 2020» metu konkursā. «Līgums par Latvijas dalību «Expo 2020» Dubaijā ir noslēgts, un uzsākam aktīvu darbu pie projekta. Laika patiešām ir maz, bet mēs ticam, ka Latvijā ir talantīgi cilvēki, kuri spēs piedāvāt interesantas idejas valsts pārstāvībai šajā nozīmīgajā pasākumā, kur organizatori paredz vismaz 25 miljonus apmeklētāju, no kuriem aptuveni viens miljons varētu apmeklēt arī mūsu paviljonu,» saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Metu konkursā joprojām aicināti piedalīties radošo industriju pārstāvji, apvienojoties komandās, tostarp iekļaujot tajās arhitektus, mārketinga, finanšu un citus speciālistus, domājot par iespējami gatavāku un realizējamāku projektu piedāvāšanu žūrijai.

Sākotnējo piedāvājumu iesniegšana notiks līdz 10. decembrim, savukārt pēc tam žūrija tos izvērtēs un aicinās pretendentus uz sarunām. Vēlāk tiks organizēta detalizētāka skices jeb meta izstrāde, bet konkursa uzvarētājs tiks paziņots līdz 28. decembrim.

LTRK uzsver — ņemot vērā to, ka pašlaik vietā, kur norisināsies «Expo 2020», ir tuksnesis, svarīgi laikus gatavoties, rūpīgi strādājot ar radošo industriju pārstāvjiem, kas palīdzēs sasniegt izvirzītos mērķus. LTRK līdz šim organizējusi Latvijas dalību vairākās «Expo» izstādēs — 1992. gadā Seviļā, 1993. gadā Tedžonā, 1998. gadā Lisabonā un 2017. gadā Astanā. Vairāk par dizaina studijā «Formup» tapušo Latvijas vizuālo identitāti Astanas «Expo 2017» var uzzināt šajā FOLD rakstā.

«Expo 2020» Dubaijā līdz šim dalību apstiprinājušas vairāk nekā 170 valstis, bet izstādes organizatori pauž pārliecību, ka šī būšot visu laiku labākā izstāde. «Expo 2020» Dubaijas devīze ir «Savienojot prātus, radīt nākotni» (Connecting minds, creating future). Izstādes apakštēmas — Ilgtspēja, Iespēja un Mobilitāte.

 

Visa informācija par «Expo 2020» metu konkursu atrodama LTRK mājaslapā. Jautājumus iespējams uzdot, rakstot uz e–pasta adresi expo@chamber.lv.