Publicitātes attēls

Līdz 8. septembrim ikviens Latvijas topošais uzņēmējs aicināts iesniegt savu inovatīvas uzņēmējdarbības ideju konkursam «Ideju kauss», ko jau vienpadsmito reizi organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

Atbalsts Fold 12. augusts, 2019

Konkurss radīts ar mērķi palīdzēt iegūt tehnoloģijās balstītu un inovatīvu biznesa ideju autoriem nepieciešamās zināšanas un prasmes un motivēt viņus attīstīt savas idejas līdz pilnvērtīgiem biznesa plāniem. Īpaša uzmanība tiek pievērsta uzņēmējdarbībai kā jauniešu karjeras izvēlei. «Ideju kauss» ir iespēja apgūt biznesa pamatus pieredzējušu uzņēmēju vadībā, gūt vērtīgus kontaktus sava biznesa tālākai attīstībai un noslēgumā sacensties par vērtīgām naudas balvām — starta kapitālu idejas realizācijai. «Ideju kausā» var piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs vecumā no 18 gadiem ar skaidri definētu ideju par inovatīvu uzņēmējdarbību, piesakoties individuāli vai komandā.

Iesniegtās idejas tiks vērtētas divās kārtās. Pirmajā kārtā žūrija atlasīs labākās iesniegtās biznesa idejas, un to autoriem būs iespēja tās pilnveidot un attīstīt apmācībās, kuras norisināsies vebināru formātā. Vebinārus pasniegs lektori, praktizējoši uzņēmēji un dažādu nozaru eksperti. Pirmās kārtas atlasi izturējušie dalībnieki varēs pretendēt arī uz Rīgas drosmes grantu — finansējumu biznesa idejas attīstībai 2000 eiro apmērā un Rīgas biznesa inkubatora mentora pakalpojumiem. Dalībnieki, kuri pretendēs uz granta saņemšanu, savas biznesa idejas prezentēs Rīgas biznesa inkubatora pārstāvjiem, kas kopā ar ideju autoriem vienosies par gudru granta izlietojumu tālākai biznesa idejas attīstībai.

«Ideju kausa» otrās kārtas vērtēšanas komisiju veido eksperti un uzņēmēji, ar pieredzi dažādās nozarēs — būvniecībā, finanšu, mārketinga, tehnoloģiju, kultūras, modes un citās jomās. Konkursa finālisti piedalīsies darbnīcā par prezentācijas prasmēm, ko vadīs lektori Dāvids Štēbelis un Kristaps Pētersons. Divpadsmit labākie biznesa plāni tiks prezentēti žūrijai, kas 12. decembrī noteiks uzvarētājus, piešķirot naudas balvas 7000 eiro apmērā pirmajai vietai, 5000 eiro otrajai un 3000 eiro trešajai vietai.

Pieteikt ideju iespējams, reģistrējoties un aizpildot anketu «Ideju kausa» mājaslapā, kur pieejams arī konkursa nolikums. Konkursu rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra projekta «Inovāciju motivācijas programma» ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.