No Anitas Leinas kolekcijas «Whirly Fly». Publicitātes foto

Šovakar, 25. novembrī plkst. 18.30 kultūras notikumu vietā «Hanzas perons» par galveno balvu konkursā «Meringue» cīnīsies vienpadsmit topošās modes dizaineres no Latvijas Mākslas akadēmijas, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas un Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas.

Ziņas Fold 25. novembris, 2019

Konkursa finālam kvalificējušās vienpadsmit kolekcijas, kuru autores ir: Una Bērziņa (kolekcija «Stories.Part.I»), Elīna Grīnberga (kolekcija «Unknown»), Ilze Muciņa (kolekcija «Laika sprīdis»), Anita Leina (kolekcija «Whirly Fly»), Nadīna Annija Poga un Marta Cimdiņa (kolekcija «Collision»), Līva Kreile un Annija Grūbe (kolekcija «Rītausma»), Alīne Skarule (kolekcija «See You Outside»), Kristīne Zariņa (kolekcija «Liedagā»), Paula Žaunere (kolekcija «Panic!»), Milēna Emīlija Seržante (kolekcija «Frekvence») un Ieva Agruma (kolekcija «Memory Loss»).

 

Konkursantu izvērtēšanā prioritāte tika dota «ready to wear» modes dizaina kolekcijām, kas satur novitāti un jaunradītu vērtību piegriezumā, konstrukcijā, faktūrās, izstrādes tehnikā un kompozīcijā un kam ir komercializācijas potenciāls procesa un pieprasījuma aspektā.

 

Konkursa kolekcijas vērtēs starptautiska žūrija, kuras priekšsēdētāja būs profesore Ļuba Popova no Milānas Jaunās mākslas akadēmijas (New Academy of Fine Arts), kurai ir vairāku desmitu gadu praktiskā pieredze darbā ar itāļu modes namiem un kura ir modes teorijas grāmatu autore. Žūrijā būs arī universālveikala «Stockmann Riga» direktore Dace Godmane, modes dizainers Aleksandrs Pavlovs, žurnāla «Pastaiga» galvenā redaktore «Liene Stūraine», žurnāla «Lilit Look» galvenā redaktore Kristīne Rudzinska, kā arī starptautiskā konkursa «International Young Designers Contest 2020» pārstāvis.

 

Konkursantes sacentīsies par galveno balvu — modes mārketinga un menedžmenta divu nedēļu kursu Milānas Jaunajā mākslas akadēmijā un dalību starptautiskajā modes konkursā «International Young Designers Contest» Kijevā 2020. gada jūlijā. Tiks pasniegtas arī divas īpašās balvas: publikācija žurnālā «Pastaiga» un publikācija žurnālā «Lilit Look».

 

Pasākumu atklās konkursa vēstneses, jaunās modes dizaineres Laimas Jurčas kolekcija «Illuminated», bet, žūrijas vērtējumus gaidot, skatītājus priecēs modes dizaineres Ivetas Vecmanes jaunākā kolekcija “Melancholia III Ethnography II». Latvijas jauno modes dizaineru konkurss «Meringue» šogad rīkots LKA Latvijas Kultūras koledžas un biedrības «Latvijas Modes palāta» sadarbībā. Uz konkursa fināla modes skatēm aicināts ikviens interesents. Biļetes pieejamas šeit.