Publicitātes attēls

Covid-19 krīze ir būtiski ietekmējusi arī kultūras un radošās industrijas visā pasaulē, un tajās strādājošie cenšas izprast jauno realitāti un pielāgoties tai. 48 stundu hakatonā «Hackcreative: An Industry Transformed» tiek aicināti piedalīties kultūras un radošo industriju pārstāvji, nozaru politikas veidotāji, nevalstisko organizāciju vadītāji, pasākumu rīkotāji, mākslinieki un citi, kas potenciāli varētu radīt jaunus risinājumus šim neparedzētajam izaicinājumam. Hakatons norisināsies tiešsaistē no 1. līdz 3. maijam.

Ziņas Fold 21. aprīlis, 2020

Pandēmija ir negatīvi ietekmējusi kultūras un radošās industrijas, liedzot iespēju uzņemt apmeklētājus un rīkot pasākumus, kas nodrošina būtiskus ienākumus kultūras institūcijām un radošām aģentūrām. Nedrošā situācijā nonākuši arī ārštata darbinieki, neatkarīgi radošie, lielāki un mazāki uzņēmumi.

 

Taču šī brīža izaicinājumi ir arī iespēja pārmaiņām, dažādu sadarbību veidošanai un jaunu iemaņu apgūšanai. Hakatona organizatori uzsver, ka šobrīd kultūras un radošajām industrijām ir stratēģiski svarīgi veicināt ilgtspējīgu un visaptverošu izaugsmi visos Eiropas Savienības reģionos un pilsētās gan krīzes laikā, gan pēc tās. 48 stundu tiešsaistes hakatonā tiek aicināti piedalīties visi radošo nozaru darbinieki, pasākumu organizatori, kultūras darbinieki, kā arī citu nozaru profesionāļi, kuri vēlas veidot risinājumus, rosinot sadarbību starp dažādām nozarēm un veidojot ciešāku kontaktu ar auditoriju. Reģistrācija hakatonam šeit.

 

Dalībai tiešsaistes hakatonā iepriekšēja pieredze digitālo tehnoloģiju jomā nav nepieciešama, taču no dalībniekiem tiek gaidīta aktīva iesaiste hakatonā, lai 48 stundu ilgajā mācību un darba procesā veidotu jaunus, ātri integrējamus risinājumus. Dalībniekiem būs iespēja strādāt kopā ar pieredzējušiem mentoriem un nozaru ekspertiem, kuri dalīsies ar savām zināšanām un ieteikumiem.

 

Hakatona laikā dalībnieki sadalīsies komandās un strādās pie saviem projektiem vai arī pievienosies citu ierosinātām idejām. Dalībnieki varēs apmeklēt sešus tiešsaistes seminārus, kurus vadīs ekspertu komanda. Tiešsaistes semināru laikā dalībnieki gūs padziļinātu ieskatu dažādās tēmās, piemēram, radošajās tehnoloģijās, dizaina domāšanā, digitālajās iespējās un pasākumu organizēšanā.

 

Seminārus vadīs pieredzējuši profesionāļi — Alekss Antolīno (Alex Antolino, Spānija), uzņēmuma «Typeform» radošais direktors, reklāmas speciālists, dokumentālists un producents; Birgita Pērsona (Birgitta Persson, Zviedrija), organizācijas «Point of Value» vadītāja un kultūras aģentūras «Olivearte» direktore; Sebastjens Tupijs (Sebastien Toupy, Nīderlande), konferences «The Next Web» jaunuzņēmumu attiecību vadītājs, inovāciju un globālo notikumu eksperts; Līna Marta Sarma (Latvija), datorzinātniece, hakatonu veterāne un kādreizējā kopstrādes telpas «TechHub Riga» vadītāja; Egita Poļanska (Latvija), akseleratora «Startup Wise Guys» partnerattiecību vadītāja; Edgars Zvirgzdiņš (Latvija), aģentūras «Associates, Partners et Sons» dibinātājs, zīmolvedības, produktu un grafiskā dizaina eksperts.

 

Radošo un kultūras industriju hakatonu organizē Ziemeļu dimensijas Kultūras partnerība (Northern Dimension Partnership on Culture) sadarbībā ar Latvijas Laikmetīgās mākslas centru un Eiropas Neatkarīgo kultūras centru tīklu «Trans Europe Halles», un to atbalsta Kultūras ministrija. Ziemeļu dimensijas Kultūras partnerība koncentrējas uz kultūras un radošo industriju darbības apstākļu uzlabošanu, sadarbības veicināšanu starp dažādiem finansējuma avotiem, darbības sektoriem un sadraudzības stiprināšanu starp projektu īpašniekiem, biznesa kopienām, publisko sektoru un starptautiskām institūcijām visā Ziemeļu dimensijas teritorijā.