Publicitātes attēls

Ieviešot jaunu tradīciju par godu Starptautiskajai sieviešu dienai, marta vidū norisināsies jau otrais ikgadējais hakatons «Women. Technology. Sustainability.» ar mērķi veicināt sieviešu aktīvāku iesaisti tehnoloģiju nozarē. Pasākumu nedēļa sāksies ar hakatona atklāšanu pirmdien, 8. martā, turpinoties ar meistarklasēm visas nedēļas garumā. Savukārt nedēļas nogalē, 12.—14. martā, norisināsies 48 stundu hakatons tiešsaistes formātā, sniedzot iespēju piedalīties visiem interesentiem no Latvijas, Baltijas un tuvākā reģiona valstīm.

Ziņas Fold 26. februāris, 2021

«Riga TechGirls» rīkotais hakatons «Women. Technology. Sustainability.» apvienos start–up dibinātājas un nozares ekspertus, lai kopā izveidotu un attīstītu jaunas idejas, kā arī sagatavotos produktu un pakalpojumu ieviešanai. Hakatons ir atvērts dalībniekiem ar dažādiem pieredzes līmeņiem, un organizatori īpaši iedrošina pieteikties tos dalībniekus un dalībnieces, kuriem tā būs pirmā hakatona pieredze.

 

Ir vairāki veidi, kā piedalīties hakatonā: dalbīnieks var formulēt savu ideju par risinājuma prototipu, ko mēģināt izveidot 48 stundu laikā, aicinot citus pievienoties savai komadai, vai arī pieteikties dalībai komandā, kuras ideja šķiet attīstīšanas vērta. Lai piedalītos hakatonā, nepieciešami 4–8 komandas dalībnieki. Pieteikšanās atvērta līdz 12. martam.

 

Hakatona nedēļa sāksies pirmdien, 8. martā, plkst. 18.00 ar atklātu diskusiju par sieviešu iesaisti tehnoloģiju nozarē. Tai visas nedēļas garumā sekos darbnīcas, kas būs pieejamas visiem interesentiem. Savukārt pats hakatons sāksies piektdienas vakarā un turpināsies 48 stundas līdz pat svētdienai. Šajā laikā hakatona dalībnieki varēs konsultēties ar vairāk nekā 50 dažādu jomu profesionāļiem — inženieriem, juristiem, mārketinga speciālistiem, ilgtspējas ekspertiem un dizaineriem —, kuri dalīsies ar savu pieredzi un zināšanām, kā arī sniegs atsauksmes, kas var palīdzēt ideju attīstībā.

 

«Hakatonā mūsu mērķis ir koncentrēties uz jaunu ideju, prototipu un risinājumu veidošanu ar ilgtspējas ievirzi. Galvenais mērķis ir nodrošināt drošu, labi organizētu un viesmīlīgu vietu sievietēm, lai viņas varētu veiksmīgi izmēģināt hakatona pieredzi, dalīties idejās un satikt līdzīgi domājošus cilvēkus,» uzsver «Riga TechGirls» vadītāja Anna Andersone.

 

Hakatona organizatori vēlas atrast labākus veidus, kā nākotnē strādāt un dzīvot. Lai radītu labākus risinājumus ilgtermiņā, hakatons aicina dalībniekus domāt par idejām 6 ilgtspējas vertikālēs:

  1. vides ilgtspēja un «Green Deal» (aprites ekonomika un dati);
  2. pshiholoģiskā ilgtspēja (emocionālā veselība un labklājība);
  3. motivācijas ilgtspēja (saglabāt motivāciju attālinātā darbā);
  4. attālinātais darbs (vides ietekme);
  5. vadības ilgtspēja (rīki, idejas un risinājumi ilgtspējīgai biznesa vadībai laikā, kad emocionāli iztukšoti ir gan darbiniekiem, gan vadītāji);
  6. enerģijas un inženierijas ilgtspēja.

Hakatonu «Women. Technology. Sustainability.» organizē «Riga TechGirls» un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra ar «TechHub Riga», «Accenture» un «Printify» atbalstu. «Riga TechGirls» ir pirmā organizācija Latvijā, kuras mērķis ir iedvesmot un izglītot sievietes apgūt programmēšanas pamatus un attīstīt digitālās prasmes, kā arī pievienoties tehnoloģiju jomai. Plašāka informācija organizācijas mājaslapā.