Ekrānšāviņš no Tommy Cash videoklipa dziesmai «Racked»

Klajā laists plašu starptautisko atpazīstamību ieguvušā igauņu repera Tommy Cash videoklips dziesmai «Racked» no viņa jaunākā albuma «Moneysutra». Tā veidošanā piedalījusies virkne Latvijas radošo jomu pārstāvju, toskait producentu studija «WMW Studio» un modes dizaineri «Mareunrol’s».

Ziņas Fold 27. maijs, 2021

Režisore Anna-Līsa Himma (Anna-Lisa Himma), kura ar Tommy Cash sadarbojas jau kopš 2015. gada, klipa tapšanai piesaistījusi latviešu producentu Normundu Rumbu no «WMW Studio» un galveno operatoru Jurģi Kminu, savukārt tērpus veidojuši «Mareunrol’s».

 

Filmēšana «WMW Studio» un igauņu producēšanas uzņēmuma «Allfilm» kopražojumā norisinājās šī gada pavasarī vairākās lokācijās Igaunijā un Latvijā. Stilizētā viduslaiku estētikā ieturētais sižets tika uzņemts Torņakalna baznīcā Rīgā un Ārensburgas pilī Kuresārē, reperim izpēlējot ainas, kas veidotas kopā ar latviešu horeogrāfu Ruslanu Ļevčenko no «Ghetto Dance».

«Šis bija ārkārtīgi iedvesmojošs piedzīvojums,» stāsta Rolands Pēterkops («Mareunrol’s»). Vairāk nekā 50 klipam paredzēto kostīmu veidošanu viņš pielīdzina operas uzveduma tērpu radīšanai: «Tas neticamā kārtā tika realizēts, neskatoties uz pandēmiju. Mēs esam pateicīgi par iespēju sadarboties ar talantīgo Annu Himmu un Tommy Cash, kuriem sakām lielu paldies par uzaicinājumu. Nepilnajās četrās īsfilmas minūtēs iespējams novērtēt mākslinieciskās vīzijas kinematogrāfisko vērienu, tomēr jāsaka, ka aizkadrā paliek smalkums detaļās un iespaidīgs komandas darbs.»

 

Šī nav pirmā reize, kad «WMW Studio» piedalījušies izteiksmīgu mūzikas klipu veidošanā. 2020. gadā studija saņēmusi Lielbritānijas Mūzikas video gada balvu kā labākais debitants alternatīvās mūzikas video kategorijā ar mākslinieka Zebra Katz mūzikas video dziesmai «Moor», kura režisore ir Žanete Skarule. «WMW Studio» mērķis ir video darbos apvienot perspektīvus jaunos talantus un sevi jau apliecinājušus Latvijas māksliniekus, veidojot vizuāli un radoši spēcīgu rezultātu.