Foto — «Mood for Wood»

Arhitektūras un dizaina studenti līdz 3. jūnijam var pieteikties starptautiskai darbnīcai «Mood for Wood», kuras laikā dalībniekiem profesionāļu vadībā būs iespēja izstrādāt un realizēt pilsētvides labiekārtojuma dizainu. Šoreiz darbnīca no 22. jūlija līdz 1. augustam notiks Poznaņā, Polijā, kur topošie profesionāļi meklēs risinājumu savvaļas un pilsētvides līdzāspastāvēšanai.

Ziņas Fold 26. maijs, 2021

«Mood for Wood» darbnīca kopš tās aizsākuma 2015. gadā tiek organizēta jau astoto reizi, un tajā piedalījušies vairāk nekā 300 studenti no Polijas, Vācijas, Čehijas, Ungārijas un Slovākijas. Šogad pirmo reizi pasākumā aicināti piedalīties arī dalībnieki no Latvijas. Darbnīcu laikā studenti pieredzējušu galdnieku, kā arī atzītu arhitektu un dizaineru vadībā projektē un patstāvīgi izgatavo pilsētas labiekārtojuma elementus konkrētai vietai, ņemot vērā tās raksturu, izmantošanas veidu un vietējo iedzīvotāju vajadzības.

 

Šogad darbnīcas tēma ir «Savvaļā» (Into the Wild). Gaisa piesārņojums, karstuma viļņi un nepietiekamais apstādījumu daudzums padara jau tā mazskaitlīgās un atstatās zaļās zonas par pēdējām oāzēm pilsētas savvaļas dzīvniekiem. Tāpēc šogad darbnīcas dalībnieki tiks aicināti pievērsties Dembinas dīķu apkārtnei Poznaņā. Maz izpētītie dīķi ir unikāla vieta — neskarts dabas stūrītis metropoles ieskāvumā, kas veicina vietējo iedzīvotāju labbūtību. To izmanto ne vien pastaigām un piknikiem, bet arī makšķerēšanai un putnu vērošanai. Lai bagātinātu Dembinas dīķu apkārtni, studenti no Polijas, Vācijas un Latvijas tiks aicināti izstrādāt labiekārtojuma risinājumus, kas palīdz pārvarēt plaisu starp savvaļas dabas pasauli un pilsētas kultūru. Pasniedzēju vadībā izstrādātie projekti papildinās dabas vērtības un nodrošinās apkārtnē atrodamo augu un dzīvnieku dzīvotņu kopšanu un aizsardzību, kā arī kalpos atpūtai un vides izglītībai.

«Mood for Wood» darbnīcā šogad zināšanās dalīsies arhitekti Nils Venks (Nils Wenk) un Irina Matei no Vācijas, arhitektu birojs «Nomad architects» no Latvijas, kā arī «+48 Architecture» birojs un dizaina ateljē «Karol Żurawski» no Polijas.

 

Lai gan citu valstu studentiem reģistrācija jau beigusies, Latvijas jaunie profesionāļi darbnīcai aicināti pieteikties, līdz 3. jūnijam aizpildot anketu «Mood for Wood» mājaslapā, kurā atrodama arī plašāka informācija par darbnīcu, tās pasniedzējiem un pieteikšanos. Pasākuma dalības maksa ir 150 eiro, tajā iekļauti dzīvošanas, ēšanas un ceļa izdevumi, kā arī projektam nepieciešamie materiāli.

 

«Mood for Wood» organizē asociācija «Punkt Wspólny» un Polijas Arhitektu asociācijas Poznaņas nodaļa.