Publicitātes attēls

30. jūnijā notika starptautiskā jauno uzņēmēju konkursa «Creative Business Cup» fināla sacensības, kur tika noskaidroti 2020. un 2021. gada konkursu uzvarētāji. «Murins Startups» ar produktu «Scent Camera» ieguvis trešo vietu starp piecdesmit diviem šī gada konkursa dalībniekiem.

Ziņas Fold 1. jūlijs, 2021

«Murins Startups» veido pirmo lietotājam nopērkamo mobilo ierīci, ar kuras palīdzību ikviens varēs ierakstīt, uzglabāt un paostīt sevis saglabātās smaržas. Uzņēmuma vadītājs Sandris Mūriņš atzina, ka ir bijis gandarīts par iespēju pārstāvēt Latviju un uzņēmumu 2021. gada «Creative Business Cup». Tas ir sniedzis vēl lielāku pārliecību, ka «Scent Camera» ir pasaulei interesējošs produkts. Mūriņš turpinās aktīvu darbu pie smaržu kameras, lai jau pēc neilga laika klienti to varētu iegūt savā īpašumā.

 

«Milzīgs gandarījums, ka Latvija atkal un atkal sevi pierāda kā radošu un inovatīvu uzņēmumu valsts. Mums ir vieta uz radošo biznesu pjedestāla. Priecājamies par atzinību no starptautiskās žūrijas, trešo reizi nokļūstot godalgotā vietā astoņu gadu dalības laikā,» par panākumiem priecājas Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Radošo industriju inkubatora vadītāja Karine Kalniņa. Latvija ir vienīgā valsts, kas iekļuva finālā ar abiem pārstāvētajiem uzņēmumiem — 2020. gada nacionālo uzvarētāju «WinGo Deposit» un 2021. gada uzvarētāju «Murins Startups».

 

Sīvā konkurencē par 2020. gada konkursa uzvarētāju kļuva uzņēmums «Raiku» no Igaunijas, kas ražo ilgtspējīgu alternatīvu burbuļplēvei no kompostējama koka auduma. Savukārt par 2021. gada uzvarētāju izraudzīts Čīles uzņēmums «Photio», kas izstrādājis materiālu fotosintēzes procesa replicēšanai uz dažāda veida virsmām, lai attīrītu gaisu.

 

«Creative Business Cup» ir globāla iniciatīva, kuras misija ir uzņēmējdarbības un inovāciju stiprināšana. Konkursa atlasi Latvijā organizē LIAA Radošo industriju inkubators. Līdz šim «Creative Business Cup» Latviju pārstāvējuši zīmoli «Babbit», «Vividly», «Connection Codes», «Anatomy Next», «Gigi Bloks» un «Gamechanger Audio». Vairāk informācijas par starptautisko konkursu — «Creative Business Network» mājaslapā.