Attēls no filmas «Un Flic»

Saistībā ar lielo pieteikumu skaitu, ko šogad «Kino Bize» saņēmusi uz Antuāna Duanela kino skolas jaunizveidotajām nodarbībām pieaugušajiem, ir izziņota pieteikšanās uz otru grupu, kurā lekcijas sāksies septembra beigās. Lekcijas norisināsies reizi mēnesī, un tajās varēs uzzināt par kino valodu, žanru daudzveidību, Eiropas kino stiliem un viļņiem. Pieteikties nodarbībām iespējams līdz 22. septembrim.

Ziņas Fold 20. septembris, 2021

«Kino Bize» organizētā Antuāna Duanela kino skola šogad uzsākusi savu trešo mācību gadu, taču šogad pirmo reizi tā ir paplašināta ar četru lekciju ciklu kino interesentiem bez vecuma ierobežojuma. Nodarbības norisināsies reizi mēnesī, un to laikā pasniedzēji Viktors Freibergs un Daniela Zacmane palīdzēs apgūt kino valodu, žanrus un noorientēties Eiropas kino viļņos. Lekcijas tiks papildinātas ar sarunām par filmām, un pēc katras nodarbības klausītāji saņems teorētisko aprakstu, kā arī ieteikumus par lasāmo literatūru un filmām.

 

Daniela Zacmane, Antuāna Duanela kino skolas līdzdibinātāja stāsta: «Kinolektorijs pieaugušajiem ir loģisks turpinājums iesāktajiem kinolektorijiem jauniešiem, jo kino izzināšana noder un var būt interesanta jebkurā vecumā. Atbildot uz daudzajiem pieprasījumiem, beidzot mums ir izdevies kino skolu paplašināt arī šajā virzienā.»

Lekciju grafiks:

  • 29. septembrī plkst. 18.30 — Viktors Freibergs. Kas ir «kino valoda»?
  • 20. oktobrī plkst. 18.30 — Viktors Freibergs. Kā izprast kino?
  • 24. novembris pl. 18:30 — Daniela Zacmane. Kino žanri un to pazīmes
  • 22. decembrī plkst. 18.30 — Daniela Zacmane. Nozīmīgākie Eiropas kino stili un viļņi

 

Kino skolas lekciju ciklam iespējams pieteikties, rakstot uz kino@kinobize.lv. Pieteikšanās ir atvērta līdz 22. septembrim. Abonementa cena uz visām nodarbībām — 60 eiro. Apmeklējot lekcijas, personai jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un digitālais Covid-19 sertifikāts, kas apliecina vakcināciju pret Covid-19 vai vīrusa pārslimošanas faktu.

 

Vairāk informācija par lekcijām un to norises laikiem — «Kino Bize» mājaslapā. Projekts tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.