«Parazītiska skulptūra» — Eltons Kūns. Attēls — «Art+»

Pagājušā gada nogalē publicētajā papildinātās realitātes platformā «Art+» lietotājiem pieejami vairāk nekā piecpadsmit vizuālās un skaņas mākslas darbi, kas atrodami dažādās Liepājas vietās un apskatāmi, izmantojot telefonu vai planšetdatoru.

Ziņas Fold 4. janvāris, 2022

«Art+» aplikācijā iekļautos mākslas darbus var redzēt, dzirdēt, apskatīt no attāluma un pētīt tuvumā, apiet tiem apkārt un pat ieiet iekšā. Tāpat platformā ir pieejami arī skaņas mākslas darbi, kuru klausīšanās pieredze būs atkarīga no cilvēka atrašanās vietas — skatītājs tiek aicināts pastaigāties caur un starp objektiem, meklējot dažādas pieredzes un iespējamās kompozīcijas. Šobrīd mākslas darbi apskatāmi tikai Liepājā, jo aplikācijas veidotāji — mākslinieku biedrība «ASTE» — nāk no šīs pilsētas. Nākotnē plānots platformā ievietot arvien jaunus darbus un tos izstādīt arvien jaunās vietās.

 

«Art+» paplašinātās realitātes darbus veidojuši mākslinieki Maija Demitere, Eva Marija Lopesa (Eva–Maria Lopez), Līga Vēliņa, Eltons Kūns, Jekaterina Jevdokimova, Ivo Tauriņš, grupa «Nejauši», Andrejs Poikāns, Kristaps Puķītis, Milda Ziemane, Adelīna Kalniņa, Haralds Dravnieks, Marta Gūtmane, Undīne Celitāne, Kaspars Lēvalds un Uldis Hasners.

 

Aplikācija «Art+» bez maksas pieejama «Google Play» un «App Store» platformās. Tiem, kam nav iespējas doties «mākslas pastaigā» pa Liepāju, ir radīta īpaša mājaslapa, kurā apskatāmi visi darbi.