Attēlā — LKA logo

Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) līdz marta beigām aicina Latvijas vidusskolu un profesionālās izglītības iestāžu skolēnus aizpildīt tiešsaistes aptauju un piedalīties pētījumā, kurā tiks analizētas Latvijas jauniešu zināšanas un interese par karjeras iespējām kultūras un radošajā sektorā.

Ziņas Fold 23. marts, 2023

LKA ir izveidojusi tiešsaistes aptauju, lai noskaidrotu, kādi ir Latvijas skolēnu priekšstati un zināšanas par iespējām un riskiem, ko piedāvā karjera kultūras un radošajās nozarēs, kā arī to, cik daudzi skolēni jau vidusskolas laikā ir domājuši par karjeru šajā sektorā. Aptauju līdz 31. martam aicināti aizpildīt vidusskolu un profesionālās izglītības iestāžu skolēni, neatkarīgi no tā, cik pārliecināti ir par savu nākotnes karjeru, kā arī to, vai tā būs saistīta ar kultūras un radošo jomu.

 

Pētījuma rezultāti palīdzēs noteikt, kas ir LKA un citu ar radošajām industrijām saistītu augstāko izglītības iestāžu mērķauditorija un to, kādi ir šo jauniešu raksturojošie faktori, lai labāk spētu komunicēt par izglītības iespējām. Iegūtie dati tiks izmantoti arī, lai noteiktu, kādu informāciju par karjeras iespējām kultūras un radošajā sektorā ir nepieciešams pilnveidot, kā arī to, kādi stereotipi par karjeru attiecīgajā sektorā valda jauniešu vidū, ļaujot nākotnē radīt kvalitatīvu saturu, kas sniegtu atbildes uz aptaujā identificētajām neskaidrībām.

 

Balstoties aptaujas rezultātos, LKA aprīlī piedāvās informatīvas aktivitātes, kurās skolēni un citi interesenti varēs uzzināt vairāk par karjeru kultūras un radošajā sektorā un gūt pilnīgāku izpratni par to, kādas ir nepieciešamās zināšanas, prasmes un kompetences, lai tajā darbotos. Vairāk par gaidāmajiem pasākumiem būs iespējams uzzināt LKA mājaslapā.