Grafikas dizaina studijas «Teika» jaunais logo

Atzīmējot desmit gadu jubileju, grafikas dizaina studija «Teika» izveidojusi sev jaunu logotipu un vizuālo identitāti, kas labāk saskanētu ar uzņēmuma plāniem iekarot starptautisko tirgu. Pēdējā gada laikā studija piesaistījusi vairākus radošos talantus, un no 2022. gada nogales «Teikas» vadību pārņēmusi mārketinga speciāliste Anete Aramina.

Ziņas Fold 15. jūnijs, 2023

Savā desmit gadu pastāvēšanas vēsturē grafikas dizaina studija «Teika» veidojusi virkni visiem pazīstamu darbu — to vidū ir Rīgas Tehniskās universitātes atjaunotā identitāte un pasažieru elektrovilcienu krāsojuma dizains. Nupat studija īstenojusi arī jaunā Latvijas valsts tēla «Mission Latvia» vizuālo identitāti.

 

«Jubileja šķita labs iemesls atskatīties uz «Teikas» zīmola vēsturi un nospraust jaunus mērķus. Lokālo un Baltijas tirgu jau labi pārzinām, nākošajā desmitgadē gribam Latvijas radošos talantus arvien vairāk realizēt ārpus tās. Jaunā identitāte ir solis starptautiskā virzienā,» stāsta uzņēmuma vadītāja Anete Aramina. Viņa ieguvusi lielu pieredzi projektu vadībā un klientu servisā, desmit gadus strādājot pie lielāko Latvijas zīmolu mārketinga un reklāmas projektiem aģentūrās «Wknd» un «Cube», kā arī veiksmīgi vadījusi starptautisku dizaina komandu uzņēmumā «Printful Latvia».

Turpmāk studijas pilnais juridiskais nosaukums būs «Studio Teika». «Esam secinājuši, ka starptautiskai auditorijai nosaukums «Teika» izklausās tāpat kā mums «Ikea» mēbeļu nosaukumi — kā burtu kombinācijas bez konkrētas nozīmes. Tāpēc zīmola vizuālajā identitātē neveidojām asociācijas ar vietu Rīgā vai folkloras žanru,» norāda Anete.

 

Jaunā identitāte ir dizaina studijas radošo profesionāļu kopdarbs — to veidojuši dizaineri Jānis Tiltiņš un Annija Grūbe. «Jaunajā identitātē dominē dziļi melna, zaļpelēka un ļoti gaiši pelēka krāsa, smalkas līnijas un silti attēli. Duļķainie zemes toņi kopā ar melnbaltām asām formām rada ziemeļniecisku, sazemētu sajūtu, izceļot uzņēmuma spēju rīkoties pragmatiski,» norāda dizainere Annija Grūbe. Līdz ar identitāti atjaunota arī dizaina studijas mājaslapa, kurā aplūkojami gan dizaina studijas vēsturiskie, gan nesenākie darbi.