Ilustrācija— FOLD

Animatora Edmunda Jansona vārdiem: «Animācija ir ļoti īpašs medijs, un tajā ir kāds noslēpums, kas balstīts kustības brīnumā.» Šonedēļ atskatāmies uz kustīga attēla dizainu — studijas «Overpriced» kūrēto NATO antipropagandas vēstījumu, igauņu repera Tommy Cash drosmīgo mūzikas videoklipu ar «Mareunrol’s» kostīmiem un animācijas studijas «Atom Art» darbiem. Lasītājiem atgādinām arī par FOLD filmām, kas ļauj iepazīties ar radošo industriju profesionāļu idejām, viedokļiem un darba procesu.

FOLD 10 Fold 5. jūlijs, 2023

Fold filmas — «Atom Art»

«Lupatiņi», «Kora turneja», «Ursus», «Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi» — animācijas studijā «Atom Art» tapušās filmas patīk gan bērniem, gan pieaugušajiem, un festivāli visā pasaulē tās novērtē ar augstiem apbalvojumiem. Pie katras piecu sešu minūšu īsfilmas studija strādā veselu gadu, sadarbojoties ar tēlniekiem, ilustratoriem, režisoriem un mūziķiem.

Latvijas un Igaunijas kopražojumā tapis Tommy Cash videoklips

2021. gadā tika laists klajā plašu starptautisko atpazīstamību ieguvušā igauņu repera Tommy Cash videoklips dziesmai «Racked» no albuma «Moneysutra». Tā veidošanā piedalījusies virkne Latvijas radošo jomu pārstāvju, toskait producentu studija «WMW Studio» un modes dizaineri «Mareunrol’s».

NATO video vēstījumu veido latviešu radošie

Sadarbojoties dizaina studijai «Overpriced», ilustratoram Robertam Rūrānam, animatoram Eduardam Balodim un skaņas dizaineram Jānim Vītoliņam, tapis NATO video vēstījums «Set the record straight», kas runā par nepieciešamību zināt faktus par NATO paplašināšanos un grauj mītus, ko par aliansi izplata Krievijas mediji un propagandas kanāli.