Attēls — «Asketic»

Turpinot savu attīstību Latvijā, kā arī ārpus tās robežām, Zanes Teteres–Šulces arhitektu birojs maina nosaukumu uz «Open Architechture Design» jeb OAD. Nosaukuma maiņa ir viens no stratēģiskajiem soļiem, kas veikts ar mērķi palielināt uzņēmuma atpazīstamību starptautiskajos tirgos un veicināt tā konkurētspēju. OAD atjaunoto zīmola dizainu veidojusi studija «Asketic».

Ziņas Fold 22. augusts, 2023

Septiņpadsmit gadu laikā kopš dibināšanas OAD ir realizējis projektus Rīgā, Baltijas jūras piekrastē, Berlīnē, Barselonā, Londonā, Dubaijā un citviet pasaulē. Kā norāda studijas komanda, radošums apvienojumā ar profesionalitāti un pieredzi uzņēmumam ļāvis sasniegt briedumu un spēju veiksmīgi konkurēt ne tikai Latvijā, bet arī starptautiski. «Zīmola vizuālais tēls atspoguļo uzņēmuma mērķus, kultūru un redzējumu. OAD zīmola aktualizācija palīdz saskaņot vizuālo valodu ar zīmola personību, ambīcijām un nākotnes redzējumu vienotā dizaina sistēmā. Lakoniski, skaidri, ar drosmīgu ambīciju un eleganci,» stāsta «Asketic» vadošais dizainers Miķelis Baštiks.

«OAD misija ir sniegt saviem klientiem izcilākos arhitektūras un interjera dizaina pakalpojumus, izmantojot mūsu netradicionālo, unikālo stāstu pieeju un atbildīgu, mūsdienīgu kontekstuālas arhitektūras pieredzi. Mūsu radītie projekti balstās 3F — «Form, Function, Feelings» — formulā, kas ļauj saglabāt līdzsvaru starp formu, funkciju un sajūtām, lai arhitektūra un dizains spētu izturēt laika pārbaudi cilvēku atmiņās,» stāsta OAD dibinātāja un vadošā arhitekte Zane Tetere–Šulce.

 

2006. gadā dibinātais uzņēmums «Open Architecture Design» ir viens no Latvijas vadošajiem arhitektūras un dizaina birojiem, kas īstenojis dažāda mēroga privātus un komerciālus projektus Latvijā un citviet pasaulē. Šobrīd birojā strādā vairāk nekā divdesmit profesionāļu komanda. OAD daudzu gadu garumā sadarbojies ar tādiem nekustamo īpašumu attīstītājiem kā «R.Evolution», «RA Invest», «VEF kvartāls», un šogad uzņēmums aizsācis sadarbību ar vienu no lielākajām nekustamo īpašumu kompānijām Baltijas valstīs «Kapitel», izstrādājot biroju ēku kompleksa «Elemental Business Centre» publisko interjeru, kā arī veidojot «Kapitel» biroja telpu interjeru. Sadarbībā ar nekustamo īpašumu attīstītāju «R.Evolution» un Spānijas arhitektu biroju «BC Arquitectos», OAD Barselonā radījis inovatīvu biroju ēku kompleksa arhitektūru un interjera dizainu, kas šogad ieguva starptautisku apbalvojumu «European Property Awards Europe» kategorijā «Development». Savukārt, sadarbībā ar «R.Evolution» un arhitektu grupu BSBG tiek realizēts ekskluzīvs daudzstāvu dzīvokļu kompleksa attīstības projekts Dubaijā, ko plānots pabeigt 2026. gadā.