Ilustrācija — Katrīna Sadovņikova

Par radošo industriju aktualitātēm FOLD turpmāk vēstīs arī Latvijas Radio 5 raidījumā «Tīrkultūra». Tas veidots kā audio žurnāls, kas divu stundu garumā ved klausītājus ceļojumā eksperimentālās mūzikas un laikmetīgās kultūras pasaulē, iepazīstinot ar jaunumiem, tendencēm un radošām personībām. Pirmo raidījumu, kurā ņemam dalību, klausies jau šo sestdien, 2. martā, plkst. 20.00!

Ziņas Fold 1. marts, 2024

Raidījums «Tīrkultūra» radīts ar mērķi dot platformu dažādu radošo nozaru pārstāvjiem, kuriem šobrīd nav vienotas platformas ideju izklāstam, kā arī iepazīstināt klausītājus ar laikmetīgo kultūru viegli uztveramā veidā.

 

Raidījuma pirmajā pusē starp kultūras aktualitāšu un tendenču apskatiem klausītājus pavadīs «Tīrkultūras» dibinātāju — skaņu mākslinieka Reiņa Semēvica un modes dizainera Rolanda Pēterkopa — personīgi izvēlētie skaņdarbi. Savukārt otrajā daļā ar savu muzikālo redzējumu iepazīstinās raidījuma viesis, kurš piedāvās savu skaņdarbu izlasi. Viesa lomā iejutīsies melomāni no dažādām kultūras un mākslas sfērām.

 

Tīrkultūru» klausies Latvijas Radio 5 katru sestdienu plkst. 20.00–22.00. Par radošo industriju aktualitātēm vēstīsim katru otro nedēļu. Rīt, 2. martā, FOLD redaktore Paula Gāgane īsi ieskicēs, kā neizpratne par dizainu un greizs iepirkumu process ved pie sliktiem dizaina risinājumiem.