20. februārī pirmo reizi Latvijā norisināsies IT un tīmekļa vietņu lietojamības dizaina konference «UX Riga». Lekcijās, darbnīcās un gadījumu izpētes prezentācijās dalībnieki tiks aicināti pilnveidot savas prasmes tehnoloģiski inovatīvu un pārdomātu risinājumu izveidē, lai uzlabotu lietotāju saskares pieredzi.

Ziņas Fold 22. janvāris, 2014

«UX Riga» būs praktiska vienas dienas konference par IT sistēmu un mobilo aplikāciju lietojamības (usability) un lietotāju saskares pieredzes (user experience jeb UX) dizaina pieejām, kas ļauj digitālos rīkus un tehnoloģijas padarīt gala lietotājiem saprotamākus, ērtākus un vieglāk lietojamus. Konference iepazīstinās ar metodēm, kā, uzlabojot savu produktu un pakalpojumu lietotāju pieredzi, nodrošināt savam uzņēmumam jaunu klientu pieplūdumu, esošo klientu lojalitāti un mērķauditorijas simpātijas.

Konferencē ir gaidīti e–komercijas un pašapkalpošanās kanālu vadītāji, uzņēmumu vadītāji, IT speciālisti un analītiķi, klientu attiecību vadītāji, mārketinga speciālisti, interneta vietņu satura autori, dizaineri, izstrādātāji, studenti, kā arī ikviens, kam interesē savu tīmekļa risinājumu orientēt uz lietotāju vajadzībām un caur to attīstīt savu biznesu. Rīkotāju mērķis ir veicināt Latvijā plašāku izpratni par lietojamības pamatprincipiem, lai vairotu uz lietotāju ērtībām orientētu e-risinājumu veidošanu gan privātajā, gan publiskajā sektorā.

Konferencē uzstāsies lietotāju pieredzes dizaina eksperts un vadošās e-komercijas platformas «Amplience» pārstāvis Mo Saīds (Mo Syed), Internacionālās Biznesa akadēmijas (International Business Academy) Dānijā lektore Trīne Falbe Larsena (Trine Falbe Larsen), Lietuvas lietojamības konsultāciju, izpētes un dizaina uzņēmuma «Idea Code» vadītāja Ramune Norkute, web dizaina un attīstības interneta žurnāla «Smashing Magazine» redaktors Vitālijs Frīdmans (Vitaly Friedman) un «Cube Systems» lietojamības un lietotāju saskares dizaina eksperte Līga Lētiņa.

Visi konferences pasākumi notiks angļu valodā. Vietu skaits ir ierobežots; dalības maksa ir 50 eiro, bet studentiem — 20 eiro. Plašāka informācija, konferences programma un reģistrācija pasākumam atrodama «UX Riga» mājaslapā. Konference norisināsies viesnīcā «Islande Hotel» Rīgā, Ķīpsalas ielā 20, un to rīko IT risinājumu aģentūra «Cube Systems» ar Latvijas IT klastera un Britu padomes Latvijā atbalstu.