Ilustrācija — FOLD

Izsludināts jau 12. grantu programmas «Atspēriens» konkurss, lai turpinātu atbalstīt mazo un vidējo uzņēmumu attīstību Rīgā. Biznesa idejas īstenošanai līdzfinansējumā iespējams saņemt līdz pat 15 000 eiro. Jaunie uzņēmēji aicināti pieteikties «Atspērienam» līdz 13. oktobrim.

Atbalsts Fold 12. septembris, 2014

Konkursā var piedalīties privātpersonas vai komersanti, kas reģistrēti Rīgā ne ilgāk kā divus pilnus gadus. Uzņēmēju pieteikumi tiks izvērtēti galvenokārt pēc biznesa idejas ilgtermiņa dzīvotspējas un oriģinalitātes. Kā prioritārie virzieni noteikti transports un uzglabāšana, tūrisms un ar to saistītās nozares, ražošana, īpaši datoru, elektronisko un optisko iekārtu, metālizstrādājumu, koksnes, koka un korķa izstrādājumu, pārtikas produktu un dzērienu ražošana, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas un būvniecība.

Programmas ietvaros tiek daļēji (līdz 80%) atbalstīti jauno komersantu izdevumi, kas saistīti ar specifiskas tehnikas un licenču iegādi, grāmatvedības vai juridisko pakalpojumu apmaksu, interneta mājas lapas izstrādi, darbinieku apmācību, mārketinga materiālu izveides, telpu īres un labiekārtošanas izmaksas u.tml. Šogad konkursā pieejamais finansējums jauno uzņēmēju biznesa ideju realizēšanai ir vairāk nekā 111 000 eiro.

Lai iedvesmotu jaunos un topošos uzņēmējus izmantot iespēju piesaistīt finansējumu biznesa idejas attīstīšanai, 16. septembrī tiks organizēts Rīgas domes un «Swedbank» seminārs par pieteikšanos grantu programmai, bet 18. septembrī notiks jau trešais «Atspēriena» mentoru klubs, kurā šoreiz ar savu pieredzi dalīsies pērnā gada laureāts Matīss Eglītis, kura uzņēmums «Smartfoody» ražo un eksportē spēcinošus pārtikas produktus un veselīgas izejvielas ar zīmolu «The Beginnings». Savukārt 24. septembrī uzņēmēji varēs piedalīties seminārā par finanšu plānošanu.

«Atspērienam» jāpiesakās līdz 13. oktobra plkst. 12.00, konkursa pieteikumus iesniedzot Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā, Amatu ielā 4, LV–1050, 308. kabinetā. Plašāku informāciju par grantu programmu, semināriem, kā arī konkursa nolikumu un pieteikuma veidlapas iespējams atrast «Atspēriens» mājaslapā.