Foto — Mārtiņš Cīrulis

Aizvadītajā nedēļas nogalē noslēgusies Parīzes vīriešu modes nedēļa, kuras ietvaros «Void» šovrūmā jauno rudens–ziemas 2015/2016 kolekciju «Epizode 5: Vējiem līdzi» prezentēja Latvijas modes dizaina apvienība «Mareunrol’s». Starp kolekcijas tumšo, pelēkzaļo un zilo toņu modeļiem iejaukušās arī pasteļkrāsas, tērpu dizainā atklājas kārtaini uzšuvumi, apdrukas, švīkājumi un līnijas, kurus caurauž vēsturiski motīvi.

Ziņas Fold 29. janvāris, 2015

«Epizode 5: Vējiem līdzi» stāsta gan par mūžīgo zinātnes ceļojumu Visumā, gan meklējumiem mikroskopiskajā dziļumā ar vēlmi atrast un pierādīt aizvien jaunus atklājumus. Kolekcijā Mārīte Mastiņa–Pēterkopa un Rolands Pēterkops turpinājuši operas «Rienci. Triumfs un sakāve» uzveduma kostīmos aizsākto stilistiku, kuras estētiskā iedvesma šoreiz atceļojusi gan no Ziemeļamerikas vīriešu vesterna un uniformas stila 19. gadsimta beigās, gan arī no jātnieku uniformām un jāšanas aprīkojuma un aksesuāriem: siksnām, segliem, iemauktiem, pavadām un citiem jāšanas piederumiem. Kolekcija uzbur sirreālu noskaņu, kas nofiksēta sekundes simtdaļā.

Kolekciju veido klasiska piegriezuma krekli ar pagarinātu mugurpusi, plati, apmetņiem līdzīgi krekli ar šķēlumiem, brīvi krītošas jakas ar kārtainiem uzšuvumiem un apjomīgām kabatām, mēteļi, žaketes, netradicionāla piegriezuma vestes, šorti un bikses, kuriem pamatā izmantoti vilnas un kokvilnas audumi ar aplikācijas tehnikā veidotām ilustrācijām un digitālajā drukā klātām kolāžu apdrukām.