Attēls — «tamioe — visual communication»

Eiropas radošās ekonomikas centrs (The European Centre for Creative Economy, ECCE) un organizācija «Eiropas kultūras un radošuma jomas inovāciju tīkls» (Network for Innovation in Culture and Creativity in Europe, N.I.C.E.) izsludinājuši pieteikšanos «N.I.C.E. Award» konkursam, kas šī gada augustā norisināsies pasākuma «Forum d‘Avignon Ruhr» laikā Vācijā

Atbalsts Fold 27. aprīlis, 2016

Ikgadējais konkurss «N.I.C.E. Award» tiek rīkots, lai ar kultūras un radošo industriju starpniecību veicinātu inovatīvu projektu attīstību plašākā ekonomikas un sabiedrības mērogā. Pērn konkursam tika iesniegti 213 projekti no 29 valstīm.

Šī gada «N.I.C.E. Award» galvenais temats ir «Solving the World’s Major Challenges — A Call for Innovations». Konkursā tiek meklēti jau realizēti inovatīvi projekti, projektu koncepcijas un pētījumi, kurus raksturo radoša pieeja un eksperimentāli risinājumi mūsdienu globālajiem jautājumiem, piemēram, klimata izmaiņām, veselības aprūpei, pilsētvides attīstībai, darba videi, migrācijai, sociālajām un digitālajām inovācijām.

Konkursā grupās vai individuāli aicināti pieteikties kultūras un radošo industriju nozarēs strādājoši pašnodarbināti profesionāļi un uzņēmēji, uzņēmumi, sabiedriskās organizācijas un bezpeļņas iniciatīva no Eiropas Savienības dalībvalstīm. Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir šī gada 12. maijs.

No iesniegtajiem pieteikumiem ekspertu žūrija pasaulē pazīstamā pilsētplānotāja un pētnieka Čārlza Landrija (Charles Landry) vadībā izvēlēsies 15 balvas laureātus. Pēc intervijām ar labākajiem 24. augustā tiks paziņoti četri balvas ieguvēji, kuru starpā tiks sadalīta naudas balva 20 tūkstošu apmērā. Uzvarētāju darbi tiks prezentēti arī Aviņonas forumā, kas norisināsies 25. augustā.

Vairāk par konkursu un pieteikšanās kārtību iespējams uzzināt N.I.C.E. mājaslapā.