Publicitātes attēls

Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Republikas Kultūras ministrija, sadarbībā ar Igaunijas Grāmatizdevēju asociāciju un Lietuvas Kultūras institūtu, izsludina konkursu logo un saukļa izveidei par godu Baltijas valstu dalībai Starptautiskajā Londonas grāmatu tirgū 2018. gadā. Darbu iesniegšanas termiņš — šī gada 30. jūnijs.

Ziņas Fold 2. jūnijs, 2016

2018. gadā Latvija, Lietuva un Igaunija starptautiskajā Londonas grāmatu tirgū būs goda viesu statusā, kas paredz 600 kvadrātmetru lielu centrālo Baltijas valstu stenda izveidi Londonas grāmatu tirgus hallē, tulkoto grāmatu un lasījumu prezentāciju pasākumus, poligrāfijas un dizaina sasniegumu reprezentāciju, kā arī saistīto kultūras pasākumu programmas nodrošināšanu Londonā un citviet Lielbritānijā. Dalības ietvaros paredzētas arī izstādes, koncerti, teātra izrādes un citi pasākumi.

Par godu šim notikumam izsludināts konkurss logo un saukļa izveidei, kas kalpos par Baltijas valstu identitātes zīmi ar Londonas grāmatu tirgu saistītajās norisēs. Tā mērķis būs nodrošināt Baltijas valstu redzamību un atpazīstamību starptautiskā mērogā, vēršot uzmanību uz Baltijas reģiona literatūras un grāmatniecības nozari. Konkursā aicināti pieteikties profesionāli mākslinieki vai ar vizuālās identitātes izstrādi saistīti uzņēmumi no Baltijas reģiona.

Labākā konkursā iesniegtā darba autors saņems naudas balvu 1250 eiro, bet uzvarējušais darbs tiks iekļauts visos Baltijas valstu prezentācijas materiālos, iespieddarbos, izstādēs, suvenīros, interneta un pilsētas vidē, tāpēc pieteikumiem jāatbilst aktuāla un mūsdienīga dizaina tendencēm, informē konkursa rīkotāju pārstāve Dace Bargā.

Lai piedalītos konkursā, nepieciešams aizpildīt pieteikuma anketu un augšupielādēt logo un saukļa piedāvājumu platformas «Latvijas literatūra» mājaslapā, kur pieejams arī detalizēts konkursa nolikums. Darbu pieteikumi tiek pieņemti līdz 30. jūnijam.

Latvijas dalību Londonas grāmatu tirgū organizē Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju un Latvijas Rakstnieku savienību, savukārt finansiāli to atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija.