No Žanetes Auziņas kolekcijas. Foto – Elizabete Džeina Rubene

No 19. līdz 22. oktobrim Rīgā norisināsies Latvijas Modes nedēļa «Modes manifestācija», kurā būs iespējams vērot vairāk nekā 20 dažādu zīmolu kolekcijas gan no jau pazīstamiem, gan jaunajiem modes dizaineriem. Lai veicinātu Latvijas modes dizaina studentu ātrāku integrēšanos industrijā un pašmāju modes industrijas attīstību, tieši topošo dizaineru darbu izrādīšana izvirzīta par vienu no pasākuma prioritātēm.

Ziņas Fold 7. oktobris, 2016

Latvijas Modes nedēļu «Modes manifestācija» rīko modes dizaineru apvienība – biedrība «Latvijas Modes palāta», kuras mērķis ir ne vien demonstrēt Latvijas modes zīmolu jaunākās kolekcijas, bet ar dažādu pasākumu palīdzību attīstīt un veicināt Latvijas modes industrijas izaugsmi kopumā, kā arī atbalstīt Latvijas modes patēriņu sabiedrībā.

Kopš šī rudens «Modes manifestācija» īpaši fokusēsies uz topošajiem modes dizaineriem, tāpēc izveidota atsevišķa dalības kategorija «Jaunie talanti». Tajā aicināti piedalīties modes dizainu studējošie Latvijas iedzīvotāji. Organizatori informē, ka, lai novērtētu topošo dizaina profesionāļu radītās kolekcijas un izvēlētos labākās, tiks piesaistīta starptautiska žūrija. Latvijas modes nedēļas kuratore Dita Danosa stāsta, ka uzsākts darbs pie starpvalstu sadarbības platformas veidošanas: «Tā ietvers divpusējās sadarbības veidošanu ar dažādu valstu diplomātiskajiem korpusiem un modes dizaineru apvienībām, lai kopīgiem spēkiem veicinātu abu valstu modes dizaineru dalību otras valsts organizētajās modes nedēļās, tirdzniecības mesēs un koprades projektos.» Pirmais sadarbības projekts uzsākts ar Uzbekistānu, kuras modes zīmols «MarU» būs skatāms jau šajā «Modes manifestācijā».

Latvijas Modes nedēļa sāksies 19. oktobrī ar diskusiju «Latvijas modes zīmolu eksporta tirgu virzieni», kurā modes dizaineri kopā ar modes industrijas attīstībā ieinteresētajām pusēm dalīsies pieredzē un diskutēs par nepieciešamajiem priekšnosacījumiem Latvijas modes preces iepirkšanai un pievilcīgākajiem  Latvijas modes eksporta tirgiem.

20. oktobrī notiks Latvijas Mākslas akadēmijas, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas un Rīgas Tehniskās universitātes jauno talantu kolekciju skates. Tāpat 20. un 21. oktobrī savas jaunākās kolekcijas demonstrēs «In by Inga Nipāne», «Cecinanina», Vita Radziņa, Baiba Ladiga, «Status by Shtamguts», «Helen Chaude», Žanete Auziņa, «Alexander Pavlov» un «Cinnamon Concept», kā arī jaunie zīmoli «M50» un modes dizaineres Elīnas Štobes radītais zīmols «Slow». Savukārt sestdien, 22. oktobrī, modes mēle tiks atvēlēta bērnu zīmoliem «Petra.lv», «Leny Tomy Factory» un «Hebe».

«Modes manifestācija» norisināsies VEF Radošā kvartāla 7. korpusā, Ūnijas ielā 4. To būs iespējams apmeklēt gan klātienē, iegādājoties biļetes «Biļešu serviss» tirdzniecības vietās, kā arī vērot tiešraidē Rīga TV24.