Publicitātes attēls

Pagājušā gada vasarā Siguldā notika pirmā Starptautiskā dizaina vasaras skola MAD. No 18. marta līdz 13. aprīlim foto un video atskatu uz aizvadītajiem notikumiem, skolas laikā tapušos darbus, kā arī MAD pasniedzēju radītos dizaina un mākslas objektus būs iespējams skatīt izstādē «MAD Days Riga» Dzirnavu ielā 41, Rīgā. To papildinās arī publiskas lekcijas.

Ziņas Fold 14. marts, 2017

Starptautiskās dizaina vasaras skolas MAD nosaukums radies no atslēgvārdiem skolas koncepta pamatā — Man And Design (cilvēks un dizains). Pērn MAD vasaras skola Siguldā vienkopus pulcēja jaunos dizaina profesionāļus no vairākām Eiropas augstskolām, Eindhovenas Dizaina akadēmijas, Sentmārtina Mākslas un dizaina koledžas Londonā, Maincas Lietišķo zinātņu universitātes un Latvijas Mākslas akadēmijas, kā arī pasniedzējus un darbnīcu vadītājus. Skolā tika pārstāvētas dažādas nozares, tostarp dizains, amatniecība, laikmetīgā māksla, arhitektūra un gastronomija.

MAD vasaras skolas fokusā bija neatņemama cilvēka dzīves sastāvdaļa — ēdiens un tā baudīšana. Nedēļas garumā studenti kopā ar pasniedzējiem eksperimentēja ar telpu un materiāliem, apvienojot senas amatniecības tehnikas ar modernām tehnoloģijām, lai radītu dizaina priekšmetus, kas pārvērstu ēšanu par multisensoru piedzīvojumu.

No 18. marta līdz 13. aprīlim izstādē «MAD Days Riga» interesenti ir aicināti apskatīt MAD Starptautiskajā dizaina vasaras skolā radītos darbus, darbu procesā tapušās fotogrāfijas un video materiālus, kā arī starptautiski atzītu MAD ekspertu dizaina un mākslas objektus. Izstādē piedalās Germans Ermičs, Jānis StraupeJēkabs DimitersEvita Vasiļjeva, Mārcis Ziemiņš, «Studio Rygalik», Rihards Funts, Toms Lucāns, kā arī MAD 2016 dalībnieki.

20. martā plkst. 19.00 izstādes ietvaros notiks divas dizaina procesiem veltītas atvērtās bezmaksas lekcijas latviešu valodā. Tajās pieredzē dalīsies dizaineris Germans Ermičs, kuru žurnāls «Wallpaper» šogad nominēja Nākamās paaudzes gada dizainera titulam, kā arī amatnieks un uzņēmējs Jēkabs Dimiters, kura plaši pazīstamais zīmols «John Neeman Tools» šogad pārtapa par «Northmen».

Starptautisko dizaina vasaras skolu MAD ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Siguldas novada domes un «Mass Portal» atbalstu organizē Rihards Funts un Liene Kuplā. «MAD Days Riga» laikā tiks izziņota pieteikšanās vasaras skolas 2017. gada programmai. Plašāka informācija par vasaras skolas ideju, programmu un pasniedzējiem pieejama tās mājaslapā un Facebook lapā.

Izstāde «MAD Days Riga» būs atvērta no 18. marta līdz 13. aprīlim Dzirnavu ielā 41, Rīgā. Atklāšana 17. martā plkst. 19.00. Izstādes darba laiks: no otrdienas līdz piektdienai 15.00–19.00, sestdienās un svētdienās plkst. 12.00–15.00, pirmdienās — slēgts.