Tērps — «Narciss», foto — Oļegs Zernovs

No 28. marta līdz 1. aprīlim galvaspilsētā norisināsies jau 26. Rīgas modes nedēļa, piedāvājot pašmāju un ārzemju modes dizaineru 2017. gada rudens–ziemas sezonas kolekciju prezentācijas.

Ziņas Fold 27. marts, 2017

Pret–a–porter modes festivālu «Riga Fashion Week» (RFW) Baltijas modes federācija tradicionāli organizē divreiz gadā — pavasarī un rudenī. Šajā pavasarī nākamās sezonas tendences piedāvās tādi atzīti pašmāju dizaineri un modes zīmoli kā «NÓLÓ», «Amoralle», «Katya Katya Shehurina», «Anna Led», «One Wolf», «Paviljons», Natālija Jansone un «Narciss».

Otro sezonu pēc kārtas ar savu skati piedalīsies dizaineres Indras Miklāvas zīmols «Talented», kas veiksmīgi pieteica sevi Rīgas modes nedēļā aizvadītajā rudenī.

Debitanta titulu šosezon ieguvis zīmols «Cinnamon Concept», savukārt jaunāko vīriešu un sieviešu džinsa apģērbu kolekciju modes ballītes formātā prezentēs dizaineris Iļja Buličevs («Bulichev Jeans»). Bērnu modi ar savām jaunākajām kolekcijām pārstāvēs zīmoli «Paade Mode» un «Aristocrat Kids».

Papildu Latvijas modes zīmoliem piedalīties Rīgas Modes nedēļā uzaicināti arī ārzemju viesi — pirmo reizi RFW viesosies dizainere Mariama Gvasalia (Mariam Gvasalia) un zīmols «Dalood» no Gruzijas, «KÄT» no Igaunijas.

Jau atkārtoti Rīgā būs skatāmas dizaineres Nairas Hačatrjanas

(Naira Khachatryan, Itālija), Igaunijas zīmola «Pohjanheimo», kā arī Lilijas Larionovas un «Julia Janus» no Lietuvas kolekcijas. «Ik sezonu Rīgas modes nedēļa arvien vairāk attīstās starptautisko tirgu virzienā, kas ļauj ne tikai pozicionēt Latvijas modi ārpus valsts robežām, bet arī integrēt ārvalstu speciālistu pieredzi vietējās industrijas attīstībā,» uzsver RFW rīkotāji.

29. martā RFW ietvaros notiks ikgadējā Latvijas Modes un stila balvas pasniegšanas ceremonija, kurā tiks piešķirti apbalvojumi astoņās nominācijās — Gada modes mākslinieks, Gada izrāviens modes jomā, Gada radošākā modes skate, Modes un dzīves stila žurnāla oriģinālākais vāks, Labākais dizaineru veikals, kas tika atvērts 2016. gadā, Gada stilīgākais skatuves mākslinieks, Gada debija modes jomā, kā arī īpašā balva par ieguldījumu modes industrijas attīstībā Latvijā.

Rīgas modes nedēļa tiks atklāta Rīgas Motormuzejā, bet skates lielākoties notiks viesnīcā «Radisson Blu Hotel Latvija», Elizabetes ielā 55, Rīgā. Atsevišķi pasākumi norisināsies arī citviet Rīgā. Ieeja tikai ar ielūgumiem. Vairāk informācijas un pilnu pasākumu programmu iespējams uzzināt Rīgas modes nedēļas mājaslapā.