Publicitātes attēls

Dizaineri, dizaina studijas, ražotāji un ar dizainu saistītās institūcijas ir aicināti piedalīties izstādē «Total Change Nieuwe Global Gestaltung #001», kas 1.–4. jūnijā notiks festivāla «State of Design» ietvaros Berlīnes dizaina nedēļas laikā. Līdz 17. martam Latvijas dizaineriem ir iespēja pieteikties dalībai izstādē par zemāku reģistrācijas maksu.

Ziņas Fold 3. marts, 2017

Ikgadējais festivāls «State of Design» «Vollgutlager» telpās Noiķelnes apkaimē, Berlīnē norisināsies otro gadu. Tas ir viens no lielākajiem Berlīnes dizaina nedēļas pasākumiem, kura programmā būs izstādes, lekcijas, filmu seansi. Festivāls raisīs diskusiju par nākotnes dizainu, aktivizējot ideju par tā starpdisciplinaritāti, kurā sajaucas dažādas jomas — produktu, industriālais, eksperimentālais un sociālais dizains. Festivāls norisināsies četras dienas, no 1. līdz 4. jūnijam, un ir veidots kā platforma, kurā jebkurš interesents varēs satikt dizainerus un citus nozares profesionāļus no dažādām valstīm.

Izstāde «Total Change Nieuwe Global Gestaltung #001» notiks paralēli jau sestajai vācu laikmetīgā dizaina izstāžu sērijai «Alles Neu, Nieuwe German Gestaltung #006». Tās abas kūrē «State of Design» vadītāji — bijusī «Designtage Brandenburg» direktore Aleksandra Klata (Alexandra Klatt) un kādreizējais «Kortrijk Interieur Biennale» un «designbrussels» direktors Makss Borka (Max Borka).

«State of Design» mērķis ir izrādīt mūsdienīgu un inovatīvu dizainu no Vācijas un citām pasaules valstīm. Dalībai izstādē aicināti pieteikties dizaineri, dizaina studijas, ražotāji un institūcijas, kas darbojas dažādās dizaina jomās, sākot no rotaslietu un modes dizaina līdz komunikācijas, grafikas dizainam un pat arhitektūrai un pilsētplānošanai. Organizatori sola dalībniekiem iespēju dibināt jaunus kontaktus un piesaistīt klientus (izstādītie darbi būs pieejami iegādei). Tāpat dalībnieku darbi tiks publicēti festivāla mājaslapā un katalogā, kā arī tiek piedāvāta iespēja festivāla laikā vadīt, piemēram, lekciju.

Dizainerus no Latvijas un Baltijas izstādē pārstāv Brigita Zīglere (Brigitta Ziegler), «Baltic Design Shop» īpašniece no Štutgartes. Lai arī pieteikumi dalībai izstādē tiek pieņemti līdz marta beigām, Zīglere aicina Latvijas dizainerus sūtīt savu pieteikumu uz viņas e–pasta adresi info@balticdesignshop.de līdz 17. martam. Pēc tam tie kopā tiks iesniegti dalībai izstādē, tā samazinot reģistrācijas maksu dalībniekiem. Iesūtot pieteikumu Zīglerei, 500 eiro vietā dalības maksa būs 250 eiro. Neskaidrību un jautājumu gadījumā interesenti aicināti sazināties ar Brigitu Zīgleri.

 

Plašāka informācija par izstādi «Total Change Nieuwe Global Gestaltung #001», festivālu «State of Design», kā arī pieteikuma forma un dalības noteikumi atrodami šeit.