Publicitātes foto

No 25. maija līdz 31. augustam mākslas galerijā «Putti» būs skatāma laikmetīgo un konceptuālo rotu izstāde «Pieneņpūkas lidojums visumā». Tajā piedalīsies Latvijas un ārvalstu rotu mākslinieki, kuru darbi tapuši visdažādākajās tehnikās un materiālos.

Ziņas Fold 23. maijs, 2018

Mākslas galerija «Putti», kas atvērta apmeklētājiem kopš 2000. gada, sākotnēji tika dibināta ar mērķi popularizēt latviešu rotu mākslinieku sniegumu. Gadu gaitā tā savu darbību paplašinājusi, un galerijas pārstāvēto autoru loku papildinājuši arī ārzemju rotu dizaineri. Viņi strādā atšķirīgās autortehnikās, veidojot unikālas rotas, kas pārstāv gan laikmetīgo, gan konceptuālo rotu virzienu. Ik gadu galerija rīko četras tematiskās vai personālizstādes, kas skatāmas paralēli galerijas pastāvīgajai ekspozīcijai, ko lielākoties veido latviešu rotu un modes mākslinieku darbi.

Šovasar, no 25. maija līdz augusta beigām, «Putti» piedāvā laikmetīgo un konceptuālo rotu izstādi «Pieneņpūkas lidojums visumā», kurā piedalās gan pašmāju, gan ārvalstu rotu mākslinieki. Latviju izstādē pārstāv Andris Lauders, Guntis Lauders, Maija Vītola, Māris Auniņš, Māris Šustiņš, Paula Treimane, Valdis Brože.

«Rotas — labi zināmas, mazliet zināmas, unikālas, kičīgas, līdzīgas, ar rokām darinātas, masveidā ražotas, datorā izgatavotas, mazliet izsmalcinātas, amatieru izgatavotas, skaistas, ne tik dekoratīvas un skaistas, dārgas un lētas. Rotas iesaistīs skatītājus un kļūs par aktīvu līdzdalībnieku mākslinieku paustajām idejām, iecerēm, vēstījumiem, jautājumiem, ironijai, attieksmei, kas ieguvusi aprises un fizisku esību rotu formā,» tā aktuālo izstādi «Pieneņpūkas lidojums visumā» raksturo galerijas pārstāvji.

 

Izstāde «Pieneņpūkas lidojums visumā» no 25. maija līdz 31. augustam skatāma mākslas galerijā «Putti», Peitavas ielā 5, Rīgā. Vairāk par izstādi un tās autoriem iespējams uzzināt «Putti» mājaslapā.