Publicitātes attēls

Atzīmējot Bauhaus simto jubileju 2019. gadā, iniciatīva «Germany — Land of Ideas» («Vācija — ideju zeme») starptautiskā konkursā meklē vizionārus dizaina konceptus. Dizaineri no visas pasaules aicināti tiešsaistē pieteikties konkursam līdz šī gada 31. martam.

Ziņas Fold 1. marts, 2019

2019. gads ir zīmīgs ar Bauhaus, vienas no Vācijas ietekmīgākajām mākslas un dizaina skolām, simto jubileju. Tās ietvaros iniciatīva «Germany — Land of Ideas» izsludinājusi starptautisku konkursu radošo nozaru profesionāļiem, kuriem ir iespēja prezentēt savus dizaina darbus un vīzijas, kas radīti ar skatu labākā nākotnē.

Starptautiskajā konkursā «Beyond Bauhaus — prototyping the future» («Pēc Bauhaus — nākotnes prototipēšana») tiks piešķirtas balvas divdesmit revolucionāriem dizaina konceptiem, kas risina aktuālus sociālos jautājumus un sniedz pienesumu veselīgākai, godīgākai un ilgtspējīgākai pasaulei. Projektos tiks vērtēta radošā vīzija, ilgtspēja un to potenciālā sociālā ietekme.

Kā mēs padarīsim augošās pilsētas par veselīgākas? Kā mēs varam nodrošināt pieejamus kvalitatīvus mājokļus? Kā panākt videi draudzīgu pārvietošanos? Kā samazināt plastmasas radīto piesārņojumu? Kā apģērbties, nedarot to uz citu labklājības rēķina? Šie ir daži jautājumi, par kuriem mudina aizdomāties konkursa organizatori.

Konkursā var pieteikties dizaineri un radošo industriju profesionāļi no visas pasaules. Tajā var iesniegt gan prototipus attīstības stadijā, gan jau realizētus dizaina projektus dažādās dizaina disciplīnās, sākot no izpētes un materiālzinātnēm līdz produktu dizainam, modei, arhitektūrai, pilsētplānošanai un jaunajām tehnoloģijām (tostarp programmatūras un 3D drukas risinājumus). Starptautiska žūrija izvēlēsies 20 uzvarētājus, kurus no 2019. gada 16. augusta līdz 1. septembrim aicinās savas idejas prezentēt Berlīnē, sedzot ceļa un uzturēšanās izmaksas.

Izstāde notiks «CLB Berlin» — dinamiskā radošo industriju centrā, kas apvieno Berlīnes Dizaina akadēmiju, radošās aģentūras, jaunuzņēmumus, izdevniecību, klubu un citas funkcijas. Izstādi papildinās lekcijas, darbnīcas un citi pavadošie pasākumi.

Konkursu organizē iniciatīva «Germany — Land of Ideas», kuras mērķis ir veicināt Vācijas radošās scēnas atpazīstamību un sadarbību ar citām valstīm.

 

Uzzināt vairāk par konkursu «Beyond Bauhaus — prototyping the future» un pieteikties iespējams tā mājaslapā. Pieteikšanās termiņš ir šī gada 31. marts.