Attēls — «Startin.LV»

Latvijas Jaunuzņēmumu asociācija «Startin.LV» rīko pasākumu ciklu, kas veltīts jaunuzņēmumu izaugsmes un konkurētspējas veicināšanai pieejamajiem rīkiem. Atsaucoties uz nesenajām izmaiņām likumdošanā, pirmajās divās tiešsaistes lekcijās tiks apskatīta darbinieku akciju opciju regulējuma būtība un ieviešana.

Ziņas Fold 23. februāris, 2021

2021. gads jaunuzņēmumu vidē ir iesācies ar zīmīgu notikumu — pamatojoties uz nesenajām izmaiņām Komerclikumā un likumā «Par iedzīvotāju ienākuma nodokli», kas paver iespējas uzņēmumu darbiniekiem iegūt un izmantot kapitāla daļu (akciju) pirkuma tiesības, riska kapitāla uzņēmums «Index Ventures» Latviju novērtējis kā jaunuzņēmumiem draudzīgāko valsti Eiropā. Tāpēc «Startin.LV» sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, zvērinātu advokātu biroju «drill.» un «Start Easy Interreg Europe», rīko tiešsaistes pasākumu ciklu, kura pirmās divas pasākumu sērijas ir veltītas akciju opciju regulējumam un kapitāla daļu pieejamības jautājumiem jaunuzņēmumu un citu sabiedrību ar ierobežotu atbildību darbiniekiem.

 

Pirmais no diviem «Startin.LV» organizētajiem pasākumiem norisināsies jau 2. martā, kad zvērinātu advokātu biroja «drill.» vecākais jurists Edgars Turlajs lekcijā «Employee Stock Options in Latvia: Everything you need to know» iepazīstinās ar akciju opciju būtību, to ieviešanas iespējām un kārtību Latvijā un sniegs padomus darbinieku akciju opciju plānu izveidē.

 

Savukārt otrajā tiešsaistes pasākumā 9. martā paredzēta diskusija par darbinieku akciju opciju plānu ieviešanu. Diskusijā «Employee Stock Options in Latvia: Practice & Experience» piedalīsies «Startin.LV» juridiskā padomniece Ramona Miglāne, Edgars Turlajs un «Startin.LV» valdes locekle Agnese Veckalne no izglītības tehnoloģiju jaunuzņēmuma «Edurio», kuri stāstīs par praktiskajiem apspektiem darbinieku akciju opciju plānu ieviešanā. Diskusijā būs klausāma arī Agneses Veckalnes praktiskā pieredze uzņēmumā «Edurio» Latvijā un Lielbritānijā.

 

Abas lekcijas un skatītāju jautājumu un atbilžu sesijas būs skatāmas tiešraidē «Startin.LV» Facebook lapā.

 

Latvijas Jaunuzņēmumu asociācija «Startin.LV» ir nevalstiska organizācija, kuras mērķis ir pārstāvēt Latvijas jaunuzņēmumu intereses, veicināt to savstarpējo sadarbību un attīstīt Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēmu kopumā. Vairāk informācijas par organizāciju un gaidāmo pasākumu ciklu var atrast «Startin.LV» mājaslapā.