«Kragis. The Viking Chair», Raimonds Cīrulis. Foto — Mārtiņš Cīrulis

Apmeklējot izstādi «Design Isle», mūsu uzmanību piesaistīja dizainera Raimonda Cīruļa jaunākais veikums — slaidi sēdekļi spilgtās krāsās. Tā ir sērija «Kragis. The Viking Chair», kas interpretē senas latviešu un ziemeļu tautu dizaina tradīcijas mūsdienīgā formā.

Ziņas Evelīna Ozola 15. oktobris, 2013

Raimonds Cīrulis strādā ar bazalta, oglekļa un stikla šķiedrām, kas ļauj krēslus veidot plastiskās formās un ļoti vieglus. Krēsla svars ir tikai 1 kg, un tie viegli grēdojas. To virsmas pārklājums ir patīkami mīksts pieskārienam un nepadodas skrāpējumiem. Raimonds saka: «Kvalitāte ir Lamborghini līmenī». Krēsli ir spilgtās krāsās, to iekšējā virsma var tikt krāsota atšķirīgi no ārpuses, atbilstoši klienta vēlmēm. Lai gan krēsli ir neierasti šauri, tie ir ļoti ērti sēdēšanai gan sāniski, gan jāteniski. Par to pārliecinājāmies arī mēs, FOLD.

Jautāts, kādēļ krēslam dots nosaukums «Viking Chair», Raimonds atbild: «Pamēģiniet pielēkt kājās no zema krēsla, kad jāaizstāvas! Šis ir kareivja krēsls gatavais! Vārds ir tāds arī dizaina ziemeļnieciskās vienkāršības dēļ.»

Sērijā «Kragis. The Viking Chair» nopērkami būs tikai 250 krēsli, no kuriem 50 atvēlēti Latvijas pircējiem, bet pārējie — starptautiskām piegādēm. Katrs krēsls ir dizainera parakstīts un marķēts ar numuru un klienta vārdu. Pirmais krēsls pārdots par 200 ASV dolāru, un iecerēts, ka katrs nākamais maksās par 20 dolāriem vairāk, līdz ar to pēdējā eksemplāra cena būs jau 5180 ASV dolāru. 10% no krēsla cenas dizaineris ziedos brīvas Tibetas ideju veicināšanai.

Drīzumā vikingu krēslu sērijai pievienosies arī taburete un bāra krēsls. Par vikingu krēsla iegādi vislabāk sazināties ar Raimondu Cīruli personīgi — rcirulis@gmail.com