«KCAP» projektēta daudzdzīvokļu ēka «Huys Afrika» Amsterdamā. Foto — Jeroen Musch

Pēdējā brīža piedāvājums no RISEBA Arhitektūras un Dizaina fakultātes — atklāto lekciju cikla «Slice of Architecture» ietvaros šodien, 8. novembrī plkst. 17.30 ar vieslekciju uzstāsies arhitekte Ūte Šneidere no «KCAP Architects & Planners» Cīrihes biroja.

Ziņas Fold 8. novembris, 2013

«KCAP Architects & Planners» ir starptautiski pazīstama nīderlandiešu arhitektūras un pilsētplānošanas prakse, kas dibināta 1989. gadā. Tās galvenā mītne atrodas Roterdamā, Nīderlandē, bet paralēli darbojas arī divas filiāles — Cīrihē un Šanhajā. Pēdējo 20 gadu laikā «KCAP» kļuvusi par vienu no vadošajām starptautiskajām praksēm arhitektūras un urbānisma laukā. Strādājot internacionālā līmenī, birojs veidojis un realizējis neskaitāmus projektus lielākajās pasaules valstīs un pilsētās — Hamburgā, Cīrihē, Permā, Londonā, Pekinā un Amsterdamā. «KCAP» ir plaša pieredze liela mēroga pilsētplānošanas projektu izstrādē, darbā ar krastmalu revitalizāciju, skolu teritoriju un transporta mezglu projektiem. Biroja projektu lokā ir gan daudzstāvu dzīvojamā apbūve, gan izglītības un aprūpes ēkas, kā arī apkalpes būves un daudzfunkcionālas publiskās ēkas. «KCAP» izstrādāto koncepciju pamatā ir tādi jautājumi kā ilgtspējība, urbanizācija un pilsētu infrastruktūras attīstība, un vīzijas tiek radītas balstoties uz dažāda līmeņa urbānās izpētes programmām.

Ūtes Šneideres (Ute Schneider) vieslekcija notiks RISEBA Arhitektūras un Mediju centrā «H2O6», Ūdens ielā 6, 3. stāvā plkst. 17.30. Lekcija notiks angļu valodā un ir atvērta ikvienam interesentam, bez ieejas maksas.