Foto — Vladimirs Svetlovs

Apvienības «Mareunrol’s» dizaineri Rolands Pēterkops un Mārīte Mastiņa–Pēterkopa ir devušies uz Parīzi, lai no šodienas līdz 21. janvārim Vīriešu modes nedēļā «VALD agency» šovrūmā izrādītu savu 2014/15. gada rudens–ziemas kolekciju «Īrnieks / izpētes darbs Nº2». Tērpus šoreiz papildina platmales, kas kā dūmi vijas ap īrnieka galvu un piešķir viņam noslēpumaina kovboja auru.

Ziņas Evelīna Ozola 17. janvāris, 2014

«Mareunrol’s» apģērbu kolekcijas ir kā divu tematisku līniju turpinājumi: «Epizodes» reaģē kādu aktuālu noskaņojumu Latvijas sabiedrībā, bet «Izpētes darbos» dizaineri iedziļinās sev tuvās un interesējošās tēmās.

Kolekcijas «Īrnieks / izpētes darbs Nº2» stāsts ir par kādu vīru, kurš atgriežas mājās pēc ne visai aizraujošas un diezgan nogurdinošas darbdienas un lifta vietā nolemj izmantot kāpnes. Kāpjot augšup, viņš aizmaldās savās domās, un pārvēršas arī apkārtējā telpa — tā kļūst par labirintu, no kura izeju jāmeklē, iepazīstot pašam sevi un mainot ierasto dzīves gājumu.

Dizaineri demonstrē meistarīgus griezumus, kas ļauj apģērbu pārveidot un nēsāt dažādos veidos. Izmantotie audumi ir biezi un pamatīgi, kārtoti vairākos slāņos un papildināti ar interesantām detaļām, kas palīdz tērpus transformēt un bagātina robustos siluetus.