Izsludināta pieteikšanās starptautiskā radošo industriju uzņēmēju konkursa «Creative Business Cup» vietējai atlasei. Labākie Latvijas pretendenti tiks īpaši apmācīti, lai novembrī veiksmīgāk startētu konkursā Kopenhāgenā. Pieteikumi tiks gaidīti līdz 6. maijam.

Ziņas Fold 22. aprīlis, 2014

«Creative Business Cup» ir pasaules čempionāts jauniem radošo industriju uzņēmējiem, un tas ik rudeni norisinās Kopenhāgenā, Dānijā. «Creative Business Cup» uzvarētāji iegūst ievērojamas naudas balvas, kā arī iespēju piedalīties dažādās akselerācijas programmās. Arī tie konkursanti, kuri «Creative Business Cup» netiek pie godalgām, apmeklē vērtīgus seminārus, iegūst daudz jaunu kontaktu, starptautisku investoru un mediju uzmanību un biznesa izveidē noderīgus padomus no pieredzējušiem radošo industriju profesionāļiem, prominentiem biznesa līderi un politiķiem no visas pasaules. Tā ir arī iespēja klātienē uzzināt par jaunākajām radošuma un tehnoloģiju idejām pasaulē un iepazīties ar to autoriem.

Par «Creative Business Cup» rīkotāju Latvijā šogad kļuvis Jauno uzņēmēju centrs, sadarbojoties ar Kultūras ministriju, Dānijas Kultūras Institūtu un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru. Pagājušajā gadā nacionālā atlase notika pasākumā «Unfolded» Nº6, kad par Latvijas pārstāvi konkursā tika izraudzīts dizaineris Kaspars Jursons. Par viņa pieredzi Kopenhāgenā lasāms šeit. Apzinoties, ka 2013. gadā Latvijas nacionālās atlases norise bija sasteigta, šogad sagatavošanās process noritēs ilgstoši un rūpīgi.

Galvenie nosacījumi dalībai «Creative Business Cup» ir: inovatīva biznesa ideja, reģistrēts uzņēmums, kas strādā ar tās īstenošanu, un vismaz vienam no komandas dalībniekiem jābūt ar izglītību vai pieredzi kādā no radošajām industrijām. Konkursa noteikumi un pieteikuma anketa atrodami šeit. Pieteikšanās konkursam atvērta līdz 6. maija plkst. 12.00, nosūtot aizpildītu pieteikuma anketu uz e–pastu info@juc.lv.

Pēc saņemto pieteikumu izvērtēšanas labākie tiks uzaicināti piedalīties Jauno uzņēmēju centra un Dānijas Kultūras institūta rīkotā meistarklasē, kas notiks 12. maijā Radošās darbības nedēļas «radi!2014» ietvaros. Tajā dalībnieki uzzinās vairāk par «Creative Business Cup» konkursu, attīstīs savas radošās domāšanas spējas un mācīsies prezentēt savu biznesa ideju, lai 29. maijā to prezentētu vietējai žūrijai. Žūriju veidos pārstāvji no Jauno uzņēmēju centra, Kultūras ministrijas, Dānijas Kultūras institūta, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, FOLD, Mentoru kluba, kā arī iepriekšējais vietējās atlases uzvarētājs Kaspars Jursons. Pēc tam pieciem finālistiem tiks dota iespēja piedalīties «CBC Connect» tiešsaistes platformā, kas būtiski palīdzēs sagatavoties dalībai konkursā. Augustā tiks noskaidrots Latvijas uzvarētājs, kurš 17.–19. novembrī Kopenhāgenā piedalīsies starptautiskajā «Creative Business Cup» konkursā.