Attēlā — kadrs no animācijas filmas «Kora turneja», režisors Edmunds Jansons, studija «Atom Art»

Jaundibinātais Rīgas Starptautiskais kino festivāls (RSKF) uzsāk aktīvu darbību jau vasarā, sadarbojoties ar mūzikas festivālu «Positivus» un tā ietvaros piedāvājot divas īpašas filmu programmas bērniem un jauniešiem.

Ziņas Fold 8. jūlijs, 2014

Sadarbojoties ar partnerfestivāliem «Just Film» Igaunijā un Kristiansandas jauniešu filmu festivālu Norvēģijā, 19. jūlijā «Positivus Ādažu čipsu kinoteātrī» būs skatāms latviešu, igauņu un somu kino jaunākajai paaudzei. Plkst. 10.00 igauņu jaunākās animācijas īsfilmas «Smilšuvīrs», «Limonādes stāsts», «Mirjamas pūķis» un «Ada un Otto» gaidīs pašus mazākos festivāla apmeklētājus — pirmsskolas vecuma bērnus. Savukārt plkst. 12.00 programma vecākiem bērniem piedāvās Edmunda Jansona jaunākās un jau starptautisku atzinību guvušās animācijas filmas «Starptautiskā Tēva diena» un «Kora turneja». RSKF programmu noslēgs Latvijas pirmizrāde somu režisores Ulrikas Bengtsas (Ulrika Bengts) slavenajai vēsturiskajai pilnmetrāžas drāmai «Māceklis», kas 2014. gadā tika izvirzīta «Oskara» nominācijai labākās ārzemju filmas kategorijā.

Filmu seansi «Positivus» festivālā organizēti kā iesildīšanās gan Rīgas Starptautiskajam kino festivālam, kas norisināsies no šā gada 2. līdz 12. decembrim, gan vērienīgajai partnerībai ar festivāliem Igaunijā un Norvēģijā. RSKF kopīgam darbam saliedēs Latvijas vadošos kinofestivālus — «Lielais Kristaps», Rīgas Starptautiskais filmu festivāls «2Annas», «Baltijas pērle» —, kā arī Latvijas Kinematogrāfistu savienību un Latvijas Kinoproducentu asociāciju. Festivāla ietvaros tiks izrādīts vairāk nekā 120 filmu, notiks dažādas radošās darbnīcas, diskusijas, tikšanās ar filmu veidotājiem un aktieriem, kā arī plaša kino industrijas pasākumu programma.

Pilna filmu programma atrodama «Positivus» mājaslapā, bet RSKF jaunumiem iespējams sekot līdzi festivāla mājaslapā un Facebook lapā.