Foto — Māris Ločmelis

Keta Gūtmane un viņas komanda šodien atgriežas no Parīzes, kur «Void» šovrūmā izrādīja savu 2015. gada pavasara–vasaras kolekciju «Levitācija». Ja atceraties, pirmo reizi Keta turp devās martā, līdzi vedot kolekciju «Relics», kas bija triloģijas sākums.

Ziņas Evelīna Ozola 30. septembris, 2014

Ar triloģijas otro kolekciju Keta turas maķenīt virs zemes un staigā pa ūdeni, pētot prāta robežas un enerģijas plūsmas. Brīvi plandošie atloki, platās bikšu staras un piedurknes aizgūtas no kung fu cīņas mākslas tradicionālā ietērpa. Šķiet zīmīgi, ka viens no kung fu meistara svarīgākajiem tikumiem ir pacietība, kas nepieciešama arī, cīnoties modes industrijā. Nākamā gada pavasara–vasaras tērpi ir visai sportiski — tie ļauj brīvi kustēties, pārvietoties ātri un vizuāli iespaidīgi.

Keta paliek uzticīga monohromai krāsu gammai un urbānam avangardam, dziļumu meklējot audumu tekstūrās un apdrukās, kurās atrodami dažādi zīmējumi: bojāta TV signāla viļņi un austrumu cīņu kustību silueti. Audumu kārtas plūst un lokās kā ūdens — šajā kolekcijā izmantots neoprēns, dabīgā kokvilna, lins, papīrs; daži no tiem spīd ar sintētisku spožumu, bet citi rada arhitektoniskas līnijas.