Publicitātes attēls

Uzsākot jaunu mācību sezonu, no 22. septembra «Kinoskola» piedāvā jaunu lekciju ciklu «Filmu veidošanas pamati», kuru vadīs Latvijā pazīstami kino jomas profesionāļi.

Izglītība Fold 19. septembris, 2014

Ciklu «Filmu veidošanas pamati» veido pieci lekciju bloki, kas ietver ne tikai teorētiskās, bet arī praktiskās nodarbības ar mērķi paplašināt izpratni par kinomākslu un dot ieskatu dažādu radošo kino profesiju pamatos, popularizēt kino kultūras aktuālās un klasiskās vērtības, kā arī veicināt kvalitatīvu audiovizuālo izglītību Latvijā. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, cikla programmā iekļautas arī lekcijas par fotomākslu fotogrāfa Jāņa Deinata vadībā, lai vērstu uzmanību uz kadrējumu, tā veidošanu, kompozīciju un kadra noskaņu. Cikla ietvaros kinorežisors Jānis Putniņš pievērsīsies režisora profesijas analīzei — režisora darbam ar scenāriju, aktieriem un, izstrādājot mizanscēnas. Savukārt dramaturgs un režisors Lauris Gundars atklās kinoscenārija rakstīšanas noslēpumus. Analizējot dramaturģijas klasiķu darbus un filmas, interesenti varēs gūt priekšstatu, kā uzbūvēt stāstu, kas var noturēt skatītāja uzmanību. Kinooperators Andrejs Verhoustinskis stāstīs par filmēšanas tehnisko pusi, kā ar kadru plānu, filmēšanas leņķa un rakursa izvēli, divdimensiju attēlā radīt trīsdimensiju attēla sajūtu, un iepazīstinās ar gaismošanas pamatiem. Bet kinorežisora Dāvja Sīmaņa uzmanības centrā būs montāža, sniedzot ieskatu tās vēsturē un attīstībā. Lekciju dalībnieki varēs apgūt arī skaņas apstrādes un krāsu korekcijas pamatus, un paralēli «Filmu veidošanas pamatu» ciklam iespējams pieteikties arī kursam «Aktiermākslas pamati un darbs kameras priekšā» aktrises Ināras Sluckas vadībā, kurā uzmanība tiks pievērsta sevis atbrīvošanai, pašizpausmei un prasmei uzstāties auditorijas priekšā.

10 nedēļu ilgais lekciju kurss noslēgsies 30. novembrī. Vairāk informācijas par lekcijām, pasniedzējiem un nodarbību izmaksām iespējams atrast «Kinoskolas» mājaslapā un Facebook lapā.