Publicitātes attēls

Sociālās uzņēmējdarbības zīmols «Lude» radījis jaunu kolekciju — luminiscējošus paklājus «Lude Lumini», kas īpaši iepriecinās tos, kuri baidās no tumsas.

Ziņas Ieva Laube 15. decembris, 2014

«Lude Lumini» paklāji, tāpat kā iepriekšējās kolekcijas, austi no lietotiem trikotāžas apģērbiem un tekstila atgriezumiem, taču šoreiz tie sietspiedes tehnikā apdrukāti ar luminiscējošas krāsas zīmējumiem. Viena paklāja tapšanai vidēji nepieciešami 15 līdz 20 T–krekli, kas, izmantoti atkārtoti, nenonāk atkritumos. Iestrādātā krāsa «uzlādējas» gan dienasgaismā, gan mākslīgā apgaismojumā, un spīdēšanas ilgums ir atkarīgs no gaismas avota intensitātes un laika, kas pavadīts gaismā. Turklāt, luminiscējošā apdruka uz gaišas krāsas paklājiem spīdēs košāk nekā uz tumšas krāsas materiāla. Apdrukas dizainu veidojusi tekstilmāksliniece Lilita Bauģe.

Kopš darbības uzsākšanas 2013. gada martā «Ludē» apmācīti un nodarbināti 12 seniori, piecās dažādās paklāju kolekcijās pārstrādāti vairāk nekā 200 kilogrami tekstila atgriezumu un lietotu apģērbu un izveidota veiksmīga sadarbība ar izejmateriāla piegādātājiem — zīmoliem «ZIB*», «Rosme», «Lauma Lingerie», kā arī labdarības veikalu «Otrā Elpa» un citiem uzņēmumiem.

Pircējiem «Lude Lumini» paklāji būs pieejami no janvāra «Ludes» interneta veikalā. Pašlaik ir izstrādāti divi luminiscējošās apdrukas varianti, bet, pasūtot paklājus iepriekš, būs iespējams vienoties arī par individuālu dizainu.