Ilustrācija — «Edurio»

Noslēgusies start–up un tehnoloģiju konference «TechChill Baltics», vienuviet pulcējot vairāk kā 300 start–up uzņēmumus, tehnoloģiju entuziastus, ietekmīgus biznesa profesionāļus un investorus no visas pasaules, kā arī pasludinot izglītības vērtēšanas rīku «Edurio» par start–up konkursa uzvarētāju.

Ziņas Ieva Laube 18. februāris, 2015

Šogad «TechChill Baltics» fokusējās uz start–up uzņēmumu darbību un izaugsmi, tuvāk aplūkojot biznesa finansēšanas, darbinieku atlases un izaugsmes procesus, «growth hacking» metodes un attīstības darba komandu vadību, kam pievērsās tādi lektori kā grāmatas «How to build a billion dollar app» autors Džordžs Berkovskis (George Berkowski), uzņēmuma «Talent Fountain» partneris Deivids Baizers (David Bizer), «Ferocia» prezidents Endrū Hougs (Andrew Hoag) un daudzi citi.

Savukārt start–up uzņēmumu «pitch» prezentāciju konkursa finālā sacensībai par potenciālu partneru un investoru atzinību tika izvirzītas piecas komandas: aplikācija «RingBe», kas viedtālruņu lietotājiem vietējos un ārzemju tīklos ļauj zvanīt par brīvu vai nodrošina lētāko tarifu, tiešsaistes rīks «SportID», kas ļauj uzņēmumiem saviem darbiniekiem ērtāk nodrošināt fizisko aktivitāšu un veselības aprūpes pakalpojumus, samazinot to izmaksas un atvieglojot formalitātes, platforma «Furnny», kas atvieglo interjera vizualizāciju izveidi, platforma «UpSteem», kas piedāvā organizācijām un uzņēmumiem atrast un noturēt talantīgus darbiniekus un nodrošināt to karjeras izaugsmi, kā arī «Edurio» — rīks, kas palīdz skolām noskaidrot to piedāvātās izglītības kvalitāti un identificēt iespējas, kā to uzlabot.

Konkursā uzvaru izcīnīja «Edurio» komanda, balvā saņemot apmaksātu ceļojumu un dalību Starptautiskajā biznesa nedēļā (International Business Week) un Inovāciju dienā (Innovation Day) Izraēlā.

«Edurio» — risinājums kvalitatīvai izglītībai

Start–up uzņēmums «Edurio» izveidots pirms pusgada, taču ideja par ērtāku veidu, kā izglītībā iegūt atgriezenisko saiti, uzņēmuma dibinātājam un stratēģijas vadītājam Ernestam Jenavam diskusijās ar domubiedru, analītiķi Jāni Strodu radusies pirms vairākiem gadiem, studējot Lielbritānijā. Turklāt, interesantāk šķitis to integrēt nevis universitātēs, kurām jau ir savi kvalitātes mērīšanas rīki, bet skolās, kurās labākajā gadījumā tiek ievāktas papīra anketas. Darbs pie idejas realizācijas uzsākts kopā ar programmētāju Jāni Gribustu, kuram ir ievērojama pieredze izglītības tehnoloģiju projektu vadībā. Sarunās ar skolu direktoriem un skolotājiem komanda sapratusi, ka skolām nepieciešama kopēja izglītības kvalitātes vadības platforma, nevis tikai atsevišķs skolēnu atgriezeniskās saites rīks. Tā radās «Edurio» šī brīža vīzija — platforma, kurā skolas vadība var pilnībā organizēt kvalitātes uzlabošanas procesu gan iegūstot atsauksmes no skolēniem, skolotājiem un vecākiem, gan veicot pašnovērtējumu un novērojumus klasē, kā arī plānojot sasniedzamos mērķus.

Komanda novērojusi, ka izplatīta skolu prakse ir izveidot aptaujas formas, kurās skolēniem jāvērtē skolotāji, liekot tiem atzīmes, tomēr šādā veidā atgriezeniskās saites iegūšana kļūst par savdabīgu skolotāju popularitātes konkursu. «Edurio» aptaujās skolēni veic savu mācību panākumu pašnovērtējumu, kā arī novērojumus par darbu klasē. Tas skolotājiem un skolas vadībai sniedz vērtīgu informāciju, lai konstruktīvi meklētu veidus, kā uzlabot klases sasniegumus. «Edurio» iestājas par to, lai atgriezeniskā saite ļautu visiem skolas dzīvē iesaistītajiem savstarpēji komunicēt, nevis vienam otru vērtēt, kā tas bijis līdz šim.

Pašlaik ir noslēgusies pirmā platformas testēšana, kurā iesaistītas 45 skolas un vairāk kā 6000 skolēnu, un nākamās testēšanas laikā maijā tiks pievienotas arī vecāku un skolotāju aptaujas. «Edurio» mājaslapā skolotājiem ir pieejama beta versija, ar kuru jebkurš var iegūt atgriezenisko saiti no saviem skolēniem par brīvu, un platforma jau ir saņēmusi lielu interesi no Latvijas, Indijas, Lielbritānijas un Brazīlijas skolām.