Foto — Toms Norde

Modes dizaina zīmols «ZIB*» radījis savu pirmo sieviešu sporta tērpu kolekciju «ZIB* Sport», kuras dzīvespriecīgā krāsu enerģija motivē pavadīt jauno gadu veselīgā kustībā.

Ziņas Ieva Laube 3. februāris, 2015

Sākot ar mierīgām rīta jogas nodarbībām līdz pat intensīvam treniņam sporta zālē, kolekcijas piesātinātās krāsas un apdruku grafiskie raksti valkātājai sniegs sportisku garu un pozitīvu enerģiju. Ideja par «ZIB*» sporta līniju radusies jau sen, taču kolekcijas izstrāde prasījusi daudz laika un pūļu, jo sporta apģērbam vienlaicīgi ir jāpilda vairāki uzdevumi — jāpasargā no aukstuma un vēja, tajā pašā laikā jābūt gaisa caurlaidīgam, vieglam un ērtam, bet ļoti izturīgam. Kolekcijā izmantoti jaunākie un kvalitatīvākie specializētie sporta audumi, un tērpi veidoti, kombinējot dažādus materiālus, tostarp trīsslāņu membrānas tipa audumu, kas novada ķermeņa mitrumu, aiztur gaisa mitrumu  un saglabā elpojoša auduma īpašības, kā arī unikālu tekstilmateriālu, kas radīts no pārstrādātām PET pudelēm.

«ZIB* Sport» kolekcijas topus, sporta bikses un vēju aizturošas jakas rotā zīmolam raksturīgās košās krāsas un oriģinālas mākslinieču Baibas Šauriņas, Līvas Liniņas, Irēnas Andrejevas un Ingas Priedītes veidotas ilustrācijas. Kolekcijas tērpi ir piemēroti dažāda veida sportiskām un brīvā laika pavadīšanas aktivitātēm.