Foto — Mārtiņš Cīrulis

Līdz jūlija sākumam Latvijas inteliģentās ielas modes zīmola «One Wolf» jaunākā — 2016. gada pavasara–vasaras kolekcija «The Tourist» vēl bija apskatāma «Void» šovrūmā Parīzē, bet vakar tā veiksmīgi demonstrēta «Mercedes–Benz» Berlīnes modes nedēļas oficiālajā programmā.

Ziņas Ieva Laube 9. jūlijs, 2015

Tauriņš kā būtisks vīrieša garderobes elements un izpētes objekts kļuvis par dizaineres Agneses Narņickas jaunākās vīriešu apģērbu kolekcijas vadmotīvu. «The Tourist» ir stāsts par mūžam jaunu ceļotāju, kurš kā apmāts, neremdināmas zinātkāres vadīts tauriņu pētnieks apceļo pasaules visattālākās vietas, lai piepildītu savu sapni.

Apģērbu kolekcija veidota safari stilā, pietuvinot klasisko, funkcionāli ērto apģērbu tūrista garderobei. Tā veltīta septiņiem pasaulē nozīmīgiem zinātniekiem — tauriņu pētniekiem, tostarp Jeila universitātes profesoram, modernās kožu pētniecības jeb lepidopteroloģijas pamatlicējam Čārlzam Remingtonam, Latvijā dzimušajam Buenosairesas Dabas muzeja direktoram Karlosam Bergam, krievu entomologam, diplomātam cara Nikolaja II galmā un Kārnegī dabas muzeja Pitsburgā direktoram Andrejam Avinovam un tauriņu kolekcionāram, rakstniekam Vladimiram Nabokovam. Kolekcijas tērpu un aksesuāru modeļos atainotas šo zinātnieku garderobei raksturīgās vēsturiskās detaļas un būtiskākie atklājumi tauriņu izpētē. Katrā apģērbu komplektā kā aksesuārs iekļauts tauriņš, kurā precīzi atveidotas spilgtākās šo pētnieku atklātās tauriņu sugas to reālajās proporcijās, krāsās, tekstūrā un faktūrā.

Ar kolekciju «The Tourist» zīmols turpina «lēnās modes» ideju. Tērpi veidoti uz klasiskas vīriešu apģērba konstrukcijas bāzes, variējot no piegulošāka, vīriešu uzvalkam pietuvināta silueta līdz brīvam un komfortablam piegriezumam. Apģērbu funkcionalitāti pastiprina dabīgie, pret nodilumu izturīgie kokvilnas audumi, furnitūra un blīva, dabīga materiāla odere.