Foto — Jūlija Prohorenkova

Jaunajā kolekcijā «Grown» peldkostīmu zīmols «Collar Swimwear» no ūdens dziļumiem nonācis sauszemē, peldtērpu dizainā tuvāk aplūkojot dabas spēku pavasara atmodā.

Ziņas Ieva Laube 12. augusts, 2015

Iesakņoties, lai izdīgtu. Uzsūkt zemes spēku un slieties uz augšu, apņēmībā trīcot katrai šūnai. «Collar Swimwear» 2016. gada pavasara–vasaras atturīgajā, sievišķīgi atlētiskajā kolekcijā pētīta asna struktūra un augšanas process. Caurspīdīgā un blīvā likra klāta slāņos, simboliski atainojot auga stublāju sedzošās lakstainās kārtas. Savukārt V veida piegriezums peldkostīma augšdaļai veidots kā vizuāla atsauce uz zieda kātam piegulošajām lapām, kas pakāpeniski izplaukst viena no otras.

Kolekcijas krāsu gammai izvēlēti nevainīgi tirkīzzilie un rūdīti tumšzilie toņi, ar kuriem apspēlēta asnu apņēmība un spēks šķietami trauslā skaistumā.

«Grown» līnijas tērpi šī gada pavasarī tikuši izrādīti multimediju performancē «Pirmavots» koncertzālē «Rīga» un dzīvajā modes mākslas un fotogrāfiju izstādē «Grown» peldošajā galerijā «Noass», kuras veidošanā zīmols sadarbojies ar fotogrāfi Jūliju Prohorenkovu. Tuvojoties rudens sezonai, peldkostīmu kapsulkolekcija tiks papildināta ar augu valsts pētniecības noskaņās ieturētiem virstērpiem.